Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema amplificator

player4

Recommended Posts

detin un amplificator yamaha ax-590 si am o mica problema cu comutatorul on/off, in sensul ca unori trebuie sa apas de mai multe ori pana se deschide/inchide. uneori apas pe buton, se aprinde ledul ON, iar cand iau degetul de pe el, se inchide inapoi. comutatorul este unul de tip digital.Intrebarea mea> care ar fi problema? comutatorul, vre-un releu sau ar trebui sa ma gandesc la ceva mai grav?multumesc anticipat celor care au timp sa-mi raspunda

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• player4

3

• tranzistor

1

• Mindware

1

• Mesterul

1

Top Posters In This Topic

Stai linistit,problema nu era comutatorul.Problema e in electronica undeva.Probabil un condensator ciufulit,sau integratul de comanda nu mai functioneaza bine.Mai multe detalii nu pot sa iti dau momentan,imi pare rau.Totusi incearca sa vezi daca iti pare vre-o piesa "incinsa" sau neagra sau ceva care nu e la locul lui.Ai grija sa nu strici altceva.

Problema am rezolvat-o! :multumesc dupa ce am schimbat comutatorul si avea cam aceleasi simptome, am observat ca noul comutator este putin mai inalt pe pcb si agata butonul, drept pt care, am achizitionat altul de aceleasi dimensiuni cu primul (intrucat identic nu am gasit). Dupa ce l-am inlocuit cu acesta din urma, totul functioneaza normal... sa fii avut atata ghinion incat, cand am inlocuit prima data comutatorul, sa fi dat tot peste unul defect!! oricum, multumesc pt postarile voastre