Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv SAMSUNG...

Recommended Posts

Salutare.Am un tv Samsung cu procesor SPM 109 B,cu urmatorul defect:se face acordul pe un post, se memoreaza acel post dar dupa 3-4 sec frecventa incepe sa fuga si postul dispare.Am schimbat selectorul cu altul nou,am verificat circuitul de CAF, circuitul de IDENT,tensiunea varicap, am verificat si bobina demodulare din pinii 2-3 de la TDA 8362, i-am refacut acordul, defectul totusi persista. Sa fie cumva procesorul de vina.?Nu am altul la fel si nici nu stiu cu ce sa-l inlocuiesc.Un sfat,o parere sint binevenite.

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

CAF-ul l-am verificat,,la rece,,adica am masurat rezistentele si condensatorii din circuit am verificat continuitatea traseelor,tranzistorul ,totul intre iesirea CAF-ului din TDA 8362 pina la intrarea lui in procesorul SPM 109 B, ce-i drept n-am avut prea multa rabdare la acordul bobinei de CAF.

Linga tda8362 ese o bobina de caf ,treci tv in cautare apoi reglezi din bobina foarte,foarte usor pina tv se opreste pe post(misti usor ,astepti sa vezi daca se opreste si tot asa pina reusesti).Se devalorizeaza condensatorul din circuitul caf si normal se reface acordul din bobina.La samsung este defect sistematic ,eu am facut garantia la acest tv.Rabdare si succes

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines