CRISTIANTV Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Salutare.Am un tv Samsung cu procesor SPM 109 B,cu urmatorul defect:se face acordul pe un post, se memoreaza acel post dar dupa 3-4 sec frecventa incepe sa fuga si postul dispare.Am schimbat selectorul cu altul nou,am verificat circuitul de CAF, circuitul de IDENT,tensiunea varicap, am verificat si bobina demodulare din pinii 2-3 de la TDA 8362, i-am refacut acordul, defectul totusi persista. Sa fie cumva procesorul de vina.?Nu am altul la fel si nici nu stiu cu ce sa-l inlocuiesc.Un sfat,o parere sint binevenite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daisarqx Posted August 2, 2009 Share Posted August 2, 2009 acordul se face in timp ce cauta programele,cu o surubelnita de plastic si multa rabdare.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palcu ion Posted August 2, 2009 Share Posted August 2, 2009 si cum ai reusit sa verifici CAF?nu de alta, dar tot acolo e defect........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
daisarqx Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 cand bobina e reglata ok se va opri pe post Link to comment Share on other sites More sharing options...
CRISTIANTV Posted August 3, 2009 Author Share Posted August 3, 2009 CAF-ul l-am verificat,,la rece,,adica am masurat rezistentele si condensatorii din circuit am verificat continuitatea traseelor,tranzistorul ,totul intre iesirea CAF-ului din TDA 8362 pina la intrarea lui in procesorul SPM 109 B, ce-i drept n-am avut prea multa rabdare la acordul bobinei de CAF. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palcu ion Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 daca n-ai rabdare si daca vei invarti prea mult surubelnita nu va merge niciodata Link to comment Share on other sites More sharing options...
enafelice Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Linga tda8362 ese o bobina de caf ,treci tv in cautare apoi reglezi din bobina foarte,foarte usor pina tv se opreste pe post(misti usor ,astepti sa vezi daca se opreste si tot asa pina reusesti).Se devalorizeaza condensatorul din circuitul caf si normal se reface acordul din bobina.La samsung este defect sistematic ,eu am facut garantia la acest tv.Rabdare si succes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.