EL-GABRY Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Am inceput discutia aici :viewtopic.php?f=16&t=44384dar cred ca aici isi are locul.Pana acum am gasit TR205 si TR206 (pe ei scrie C1885,se vad in schema ce sunt),arsi.Ce echivalent au?Cum imi pot da seama daca sunt arse STK-urile?Multumesc de ajutor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zal Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 ...Cum imi pot da seama daca sunt arse STK-urile?Multumesc de ajutor. Le m?sori, e simplu, b-c, c-e la trz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EL-GABRY Posted August 1, 2009 Author Share Posted August 1, 2009 Le-am masurat,sunt bune.Am masurat toti tranzistorii si am gasit T205 si T206 arsi (2SC1885).Ca echivalent am gasit un BF459,dar am doar unul in casa.L-am schimbat pe ambele canale,fara niciun efect.Raman STK-urile in discutie.Cum pot fi sigur 100% ca finalii sunt arsi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zal Posted August 2, 2009 Share Posted August 2, 2009 Folose?ti mijloace de prevedere pe aliment?rile + ?i - la STK-uri, adic? rez de 1-10 Ohmi/0,5W sau becule?e de 24V/2W, dac? se aprind becurile sau se ard rez, ai scc sau oscila?ie.În loc de s?r?cia aia de 2SC1885 merge perfect BD139. Dac? se ard ??tia (trz pilo?i), se ard ?i finalii, de regul?, a?a c? mare aten?ie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EL-GABRY Posted August 8, 2009 Author Share Posted August 8, 2009 Erau STK-urile arse.Le-am cumparat de la Mi...om.Am luat si TIP-urile pentru orice eventualitate,dar a fost mai comod sa inlocuiesc piesele arse.Si a mers.Prefinali am folosit BF457. (doar un tranzistor era ars,dar i-am inlocuit pe ambele canale).Acum,cu toti electroliticii noi,cu finalii si prefinalii schimbati,cu o curatare a putometrilor si comutatoarelor cu spray de contact (preventiv,nu caraiau deloc,ca astia romanesti),ampliful merge ca in prima zi (bine,nu eram nascut pe atunci ,dar ideea e ca merge super,nu am zgomot de fond,totul e OK).Va multumesc pentru ajutor,in special D-lui Zal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zal Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 Ptr pu?in! Trz ?la e pe post de pilot, prefinalii se g?sesc în STK, al?turi de superdiod? ?i finali. Vezi totu?i s? nu aga?e posturi de radio BF-ul c? are banda mai larg?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.