glide Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Problema e urmatoarea.....bateria de laptop mi-a murit acum ceva luni....pur si simplu nu mai vrea s-o inarce o tine pe 0% asa ca m-am hotarat sa vad ce are.....am desfacut-o si am gasit repede problema....una din cele 4 baterii era moarta.....a curs si ceva lichid din ea.....am masurat-o si e clar ca-i moarta.....am luat un acumulator de pe un laptop mai vechi si am gasit acelasi model de baterie ca cele din acumlatorul meu si anume 3.7V/2000mAh......scos doar 3 baterii din acumlatorul mai vechi......acum incepe partea bizara1. 3 baterii scoase din acumlatorul vechi puse in paralele in locul bateriei moarte (ma gandeam ca-s mai vechi si ca-s obosite si ca 3 ar merge deoarece in acumlatorul meu am loc de 3 baterii deoarece avea loc de 6 dar au fost puse doar 4 in serie)....deci 3 acumlatori in paralele prins in serie cu alti 3.....rezulta 14.8V care e tensiunea acumlatorului......in 90 de min (la incarcat) s-a dus undeva la 48% si urca din ce in ce mai greu......2. 2 baterii puse in paralel cu prinse in serie cu alte 4.....acelasi 14.8V ca total......doar ca in 90 de min s-a dus doar pana la 25% si urca greu3. o singura baterie ca in configuratia originala si eram sigur ca totul o sa fie ok acum doar ca in mai bine de 120 de min are 6% si urca fff greuin poza atasata cele rosiatice sunt cele scoase din acumlatorul vechi cea mov sau ce culoare e aia scoasa din pachet e cea moarta.....ma lamureste cineva cum e mai bine sa le pun? poate sa-mi explice de ce se incarca mai usor mai multe in paralele decat una ca nu vad logica......sa incarci una ar trebuie sa se intample mai repede decat sa incarci 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Th3_uN1Qu3 Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Nu cumva intra senzorul termic in actiune? Mai multe baterii in paralel la acelasi curent de incarcare se vor incalzi mai putin decat una singura. Stiu sigur ca toate laptopurile actuale au limitator termic pe baterie, am 2 laptopuri relativ performante (ambele cu Turion X2, unul cu HD3470 iar altul cu 8400GS), si ambele se incarca MULT mai repede cand sunt oprite decat cand sunt utilizate. Si nu e vorba de consumul laptopului, ci de faptul ca bateria se incinge destul de tare cand se incarca, iar incarcarea se opreste uneori si pentru cateva ore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
glide Posted July 31, 2009 Author Share Posted July 31, 2009 nu stiu daca se vede in poza dar pe bateria din mijloc am acel termistor sau ce e el care masoara constant temperatura doar ca bateriile nu se incalzesc deloc deoarece l-am scos din cand in cand in timp ce se incarcau ca sa le verific temperatura....si nu sunt nici caldute......pe baterii am asa.....cea care e pusa din cel vechi 3.6V......cea din mijloc 4.1....iar cele din capat au ambele 3.87.......ma gandesc sa nu fie si de aici ceva.....stiu ca mai are si un montaj in acumulator care masoara constant tensiunea pe fiecare baterie si nu lasa ca aceasta sa nu fie sub 3V parca sau peste 4.2 la incarcare.....desi nu vad probleme la mine.....e ff curioasa comportarea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 In locul elementului defect pune un singur element bun, de aceeasi capacitate, nu 3 in paralel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Th3_uN1Qu3 Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 S'ar putea sa fie de la diferentele de tensiune pe care le'ai mentionat. Limita de incarcare pe element este 4.2v insa pe marea majoritate a laptopurilor, pt reducerea costului de productie, bateria este incarcata ca un tot, nu fiecare element in parte. Senzorii din fiecare element opresc incarcarea cand elementul ajunge la 4.2v. Si cum am spus mai sus, daca un singur element ajunge la 4.2 incarcarea se opreste pt toti. Parerea mea este ca bateria ta e dusa de tot, daca vrei s'o reconstruiesti schimba toate elementele in loc sa te chinui cu cate unul. Si inca un sfat, cand folosesti laptopul pe priza, scoate bateria. Toate bateriile de laptop care mor in mai putin de un an mor pentru ca au fost tinute la 100% incarcare mereu. Bateriile sunt proiectate sa fie utilizate nu sa stea continuu la incarcat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
glide Posted August 1, 2009 Author Share Posted August 1, 2009 cam ai dreptate.....cum fac nu reusesc sa il incarc cum trebuie....mai mult ca sigur trebuie sa le schimb pe toate......apropo......are idee cineva unde gasesc de cumparat acumulatori ce au codul 18650......care au 18mm diametru si 65mm lungime........3,7V amperajul nu prea conteaza.....sa fie peste 2000mAh........am gasit pe ebay dar cred ca se gasesc si pe la noi desi eu nu am dat de eipe acumulatorul asta al meu nu cred ca-i masurata tensiunea la comun ci individual deoarece vad ca are inafara de plus si minus inca 3 fire care sunt puse dupa fieecare baterie in parte......si cred ca ele masoara tensiunea individual ca nu cred ca-s puse sa le incarce individual ca ar fi prea inteligent asacat despre partea cu tinutul acumulatorului in el chiar daca sta tot timpul in priza nici nu o sa mai fac greseala pe viitor.........tot auzeam inainte sa ajung aici ca daca il tii pe raft moare......dar nu prea cred ca-i asa ca nu prea are logica Link to comment Share on other sites More sharing options...
danb1974 Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Bateriile sunt proiectate sa fie utilizate nu sa stea continuu la incarcat.Din cite stiu acumulatorii li-ion au numar limitat de cicluri de incarcare (500-1000) asa ca daca te joci cu ei in fiecare zi in doi ani o sa fie pur decorativi.Unii s-au prins si unele device-uri cu incarcare usb (ex. htc diamond) au o setare "nu te incarca daca esti legat la computer" Link to comment Share on other sites More sharing options...
zvasile Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 are idee cineva unde gasesc de cumparat acumulatori ce au codul 18650dupa seria aceasta nu ai gasesti niciodata,trebuie sa fie alta serie de genul ''TYPE'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabiz_ro Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 gpbatteriesdar nu stiu ce preturi practica si daca e comanda minima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Eneloop Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 gpbatteriesdar nu stiu ce preturi practica si daca e comanda minimaEi au deviza "Daca nu avem inseamna ca NU EXISTA".Sunt profesionisti, ofera garantie.Incercati ca altfel nu prindeau 17 ani avand si reprezentare Maxell, SANYO, VARTA, Camelion, GP Batteries, DuraCell, Energizer, SAFT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 are idee cineva unde gasesc de cumparat acumulatori ce au codul 18650dupa seria aceasta nu ai gasesti niciodata,trebuie sa fie alta serie de genul ''TYPE''... Chiar asa se numesc, 18650 Li-Ion cells, sunt celulele standard din care se construiesc pack-urile Li-Ion pentru laptop-uri. Se gasesc si in Ro dar fiind componente pentru service nu sunt pe toate drumurile. Sunt destul de scumpe, cele ieftine nu tin. Inlocuirea corecta presupune sudura in puncte, lucru care nu e chiar la indemana oricarui atelier service. Ai grija ca se gasesc 'un fel de 18650' pentru soclu, cum sunt bateriile obisnuite, si care de fapt nu sunt 18650. Sunt putin mai lungi si nu sunt pentru sudura in puncte, din cauza asta de obicei nu incap in cutia vechiului pack. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Eneloop Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Chiar asa se numesc, 18650 Li-Ion cells, sunt celulele standard din care se construiesc pack-urile Li-Ion pentru laptop-uri. Se gasesc si in Ro dar fiind componente pentru service nu sunt pe toate drumurile. Sunt destul de scumpe, cele ieftine nu tin. Inlocuirea corecta presupune sudura in puncte, lucru care nu e chiar la indemana oricarui atelier service. Ai grija ca se gasesc 'un fel de 18650' pentru soclu, cum sunt bateriile obisnuite, si care de fapt nu sunt 18650. Sunt putin mai lungi si nu sunt pentru sudura in puncte, din cauza asta de obicei nu incap in cutia vechiului pack. George ai dreptate, Sunt multe chinezarii tip "Acumulator Li-Ion 1865L220 diametru 18,3mm x h 65,2mm 2,2A" cu performante limitate. Pe unele scrie 2800mA sau chiar 3000mA alea chiar sunt contrafacute ! Din pacate cateodata piata din RO cere si asa ceva. Cine vrea ieftin gaseste ieftin cu randament discutabil. Cine doreste avem informatii de unde se pot cumpara Originali Panasonic la 29 lei simpli si la 30 lei cu cose pentru inseriere sau alte aplicatii. Se utilizeaza si in multe echipamente pentru stomatologie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
norad Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Putin off-topic...Cum se face sudura in puncte la acumulatori ?Din cate stiu eu, sudura in puncte la tabla, presupune doi electrozi prin care circula un curent mare puntru un scurt timp; electrozii preseaza de o parte si de alta, se da drumul la curent si se produce o incalzire locala puternica ce duce la fuzionarea metalelor.La sudura acumulatorilor, cum sunt lasati electrozii ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Eneloop Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Norad uite am atasat poza. Ce te intereseaza pe tine sunt doi pini (sub pistonasele din fata, apoi urmeaza metalul aramiu) care cand fac contact cu tabla finalizeaza sudura. Ajuta presiunea ce o face compresorul la impact. PS Avem si de Vanzare ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai85 Posted September 3, 2011 Share Posted September 3, 2011 daca celulele sunt recuperate si au lamele deja sudate nu le smulgi, lasi o bucata si le poti lipi cu cositor intre ele, eventual tii terminalul cu un patent cioc de rata ca sa nu se duca spre acumulator caldura. eu as deconecta placa si as incarca pack-ul format din toate bateriile cu un incarcator universal cu prize de egalizare pt x celule. se gasesc astfel de incarcatoare pe sait-urile de aeromodelism, sau in lipsa incarcat fiecare grupare in parte cu un incarcator simplu universal li-ion. apoi verificati daca se mentin in timp tensiunile pe toate gruparile paralele(daca exista) de acumulatori si apoi conectati placa la loc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.