Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor cu un laptop

efti

Recommended Posts

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• radue

2

• efti

2

• ph3e4r

1

• MifTy

1

Top Posters In This Topic

Iti recomand sa-l duci la cineva care a mai desfacut laptopuri si sa-ti curete de praf toate ventilatoarele care le are prin el.Am patit si eu ceva asemanator: mergea destul de greoi, mai ales pe partea de video, si se incalzea foarte repede si de cateva ori mi s-a si inchis din cauza protectiei termice. Inainte sa-l desfac si sa-l curat am instalat un programel de pe google ( nu mai stiu exact numele ) care arata temperaturile pe procesor si la placa de baza. Imi masura intre 74-78 grade la procesor, si asta cand nu faceam nimic. Dupa curatarea prafului ( era blocat in asa fel incat aerul de la ventilator nu reusea sa treaca mai deloc prin radiator ) am maxim 46 de grade, si astta cand e forjat la maxim si la calcule si la accelerare video ( ambele au acelasi radiator racit de acealsi cooler ).Eu am un Dell Inspiron 1501. Nu ar trebui sa fie greu la tine, doar ca daca nu prea sti ce faci iti recomand sa cauti pe cineva care stie ce face cand desface un calculator.Spor!

Da, despre SpeedFan era vorba.

Am mai incercat si cu Sisoftware Sandra si la temperatura procesorului arata normal ( ceea ce arata si SpeedFan ) dar in rest arata temperaturi intre 7000 si 8000 de grade ( lucru pentru care e de vina BIOS-ul de la Inspiron 1501 ).

Un coleg de la servici si-a cumparat si un spay cu aer comprimat pentru curatarea dvd-ului si l-a folosit cu succes si la curatatea laptopului fara sa-l desfaca. :freaza:

• 3 weeks later...

am un laptop compaq presario 1700 si se incalzeste foarte rau nu stiu ce are cine ma poate ajuta ?

ok, ?i asta pare problem? de soft???locul lui e la hardware!!
  • 2 weeks later...

gresit nu te du la vulcanixare pt ca:1 presiunea aerului este ff mare risti sa rupi palele coolerului2.aerul este cu condens(vapori de apa) si poti sa-l imbicsesti mai raudeci mai bine desfal si curata-l daca te pricepi sau il duci la cineva care se pricepe :da

• 1 month later...