Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii mixer pls !!


SirRoger

Recommended Posts

Rog pe cineva care cunoaste acest tip de mixer sa-mi dea niste detalii cu privire la domeniul de frecvente si semnificatia pinilor. Mixerul se pare ca provine dintr-un RTM, are 2 ferite negre cu punct albastru si o ferita vopsita in verde. Multumesc anticipat!

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Daca doresti un mixer ca la carte in HF nu aceasta este solutia. La limita merge si pentru aplicatii nepretentioase in unde scurte. Nu neaparat gama de frecvente aferitelor il face impropriu, cat diodele care ar trebui inlocuite cu ceva Schottky -uri.Parca YO6PIR a folosit ferite de acest tip in A412.

Link to comment

Mixerul din RTM era facut clasic, cu diodele si ferita pe placa amplificatorului de radiofrecventa, partea de receptie.Ceea ce e in poza este mixerul din RTP. Nu mai stiu cine a postat schema, asa daca sapi prin discutiile purtate o sa te poti lamuri singur. Eu lucram pe la 149MHz, deci 138MHz + 10.7..Sa nu uitam ca totusi statiile RTM si RTP chiar aveau o sensibilitate de 0.15uV/12dB SINAD, ceea ce sa recunostem, nu e prea rau nici azi...Morala. Mixerul din poza e o tehnologie azi depasita, dar care daca tot il ai si esti pasionat de constructii, poti face lucruri interesante cu el..Evident ca daca lucreza la 150MHz, va lucra si ceva mai jos. (Adica 149.999MHz, hi, hi.) In scurte nu cred ca va "canta" le fel de bine, din motive evidente, dar la o adica 6 lipituri/dezlipiri de test..

Link to comment

Merci Flor,Cine mi l-a dat mi-a zis ca ar proveni dintr-o statie mobila de la ,,Lifturi" (probabil societatea care se ocupa de intretinerea lifturilor din zona) si din cauza asta mi-am zis ca ar fi de RTM.Acum ca m-ai lamurit ca ar fi din RTP o sa caut schema si o sa ma joc putin....Chiar ma intrebam daca pot mixa un 10,7 cu 133....

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines