stefank Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Televizorul este Toshiba 21R01F cu sasiu Samsung S15A si are urmatoarea problema : imaginea este puternic defocalizata , reglind din potentiometrul de focus nu se modifica focalizarea ci se manifesta ca si cum as regla tensiunea de grila G2 , oprind televizorul in fractiunea de secunda in care se mai vede imaginea focalizarea este perfecta . Tensiunile date de sursa sint bune , la fel si tensiunile date de transformatorul de linii sint bune . Care ar putea sa fie defect transormatorul de linii sau ecranul ? ( din pacate nu am nici unul nici altul sa probez ) . Multumesc . Link to comment
paun nelu Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Televizorul este Toshiba 21R01F cu sasiu Samsung S15A si are urmatoarea problema : imaginea este puternic defocalizata , reglind din potentiometrul de focus nu se modifica focalizarea ci se manifesta ca si cum as regla tensiunea de grila G2 , oprind televizorul in fractiunea de secunda in care se mai vede imaginea focalizarea este perfecta . Tensiunile date de sursa sint bune , la fel si tensiunile date de transformatorul de linii sint bune . Care ar putea sa fie defect transormatorul de linii sau ecranul ? ( din pacate nu am nici unul nici altul sa probez ) . Multumesc .achimba soclul tk Link to comment
stefank Posted July 27, 2009 Author Share Posted July 27, 2009 Soclu schimbat , tot asa se manifesta . Multumesc . Link to comment
paun nelu Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 daca spui ca ai schimbat soclul , nu cred ca ramane decat trafo [pot. de foc. defect!] Link to comment
MATTRIXTHEFT Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Cel mai probabil potentiometrul de focalizare al transformatorului de linii este intrerupt , dar poti cauta desigur si defecte mai minore ... Totusi , ca sa determini exact natura defectului ar trebui sa injectezi o tensiune de focalizare in cinescop cu ajutorul unui potentiometru din acelea de vreo 500 MoHmi (ceva de felul acesta) , se gasesc in magazine , care se interpune pe fisa de FIT... Am vazut tuburi cu grila de Focus intrerupta , dar sunt cazuri destul de rare si apar de obicei cind Tv-ul a stat pe bara un timp indelungat. Screen-ul iti regleaza corect ? Sa nu ai lipsa referinta de la inceputul infasurarii secundare a transformatorului linii , verifica , pentru siguranta si traseul ABL... Link to comment
stefank Posted July 28, 2009 Author Share Posted July 28, 2009 Am gasit un tub de proba si merge ok , multumesc . Link to comment
Recommended Posts