Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Poate cineva sa ma ajute?Am un tv la care am gasit dioda dp50 in scurt. Ea alimenteaza trafo linii cu 110 v. Acum cand il conectez la retea incearca de vreo 10 ori sa plece dar nu pleaca iar dupa cateva incercari se sdtinge si ledul. Am incercat sa-l pornesc si din telecomanda. La pinul 20 al procesorului apare aceasta fluctuatie de tensiune .Solutii? Multumesc anticipat, silviu.

Link to comment
Share on other sites

diodata dp50 este redresorul de B+ , in cazul tau fiind vorba de 143 V si NU de 110 cum zici tu !procedeaza asha : intrerupe legatura intre pinul 3 al FBT-ului si diodata ,iar in paralel cu condensatorul CP51 conecteaza un bec de 220V /40W da nu mai mare !! eventual mai mic . Porneste televizorul si masoara tensiunea pe bec . Tre sa fie de 143 V ! Daca ai tensiune inseamna ca sursa merge iar defectual trebuie cautat in B.O. , daca nu ai tensiune verifica sursa .Te asteptam cu masuratori noi !

Link to comment
Share on other sites

Eu am o schema de thomson dar de 20 inch si poate de aceea acolo tensiunea era de 110v. Acesta este cu un tub mare care are est vest. Masuratori: am conectat becul de 40w pe condensator si am masurat la bornele lui o tensiune de 80 v care nu permitea sa fie ajustata din semireglabil. La conectarea trafo-ului tensiunea tinde sa creasca la 110 v dar tv-ul incearca sa porneasca dar nu o face. Daca nu are sarcina tensiunea creste pana la 150 v si poate mai mult ca nu am lasat-o de teama sa nu arda ceva acolo. Tensiunea nu poate fi rglata nici cu trafo conectat.A, am mai facut ceva : am un traf de linii functional de pe o placa identica care a cazut de pe masa in timp ce functiona tv-ul , si l-am pus pe acela ( am suspectat trafo) Acela este fbt 7128. Oare este acelasi ?

Link to comment
Share on other sites

Guest dan velici

sursa ti a picat din alte motive,contacte cond uscati samd,problema cu verdele este din cauza matricei care in mai toate cazurilei in care trafurile au descarcat s-a dus si ea ...... :idea: :idea:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines