Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Ciprian Alexandrescu

Preamplificator stereo 1.5-6 volti

Recommended Posts

As avea nevoie de un preamplificator stereo 1.5-6 volti (circuit integrat neaparat maxim 6 pini) pentru cap magnetic care sa contina 2 etaje clasice cu 2 sau 3 tranzistori pe etaj si care sa varieze amplicarea in functie de tensiunea de alimentare si sa aiba alimentare normala si intrarile si iesirile fata de masa.Multumesc anticipat :)

Link to comment
Share on other sites

:shock: tu-ti dai seama ce vrei? sircuit integrat stereo cu 6 pini: 2-alimentare, 2 intrare, 2 iesire. adica un preamplificator pt cap magnetic cu absolut totul integrat in el (inclusiv bucla de reactie). eu nu am vazut asa ceva pana acuma....

Link to comment
Share on other sites

pai cam asa as vrea sa aiba in el rezistentele si tranzistori care ar fi problema??.. pot face si eu evident dar n-am loc sa pun 4-6 tranzistori si vreo 8 rezistente atata tot ar fi ceva simplu fara corectii montaj genul emitor comun (nu neaparat) ...nu vad ce ar fi asa greu ca si condensatorii pot fi evitati.... poate nu e nevoie de asa ceva si de asta nu este :( oricum multumesc mult ..mai astept sugestii :)

Link to comment
Share on other sites

As avea nevoie de un preamplificator stereo 1.5-6 volti (circuit integrat neaparat maxim 6 pini)

 

:lol: :lol: :lol: :d :d :lol: :lol:

am ras, si am ras, si m-am oprit din ras, si iar am inceput sa rad...

:lol: :lol: :lol: :d :d :lol: :lol:

 

 

unde gasesti tu cu NEAPARAT 6 picioruse..nu stiu...pt ca nu o sa gasesti....

 

dece nu pui un TL0xx (sau varianta mult mai buna TLE20xx)..ala ii un AO normal....

 

cat despre un amplif comandat in tensiune..tu asta vrei parca de fapt..sa iti amplifice in fct de ce tensiune ii dai..nu?

 

pai iti tre sa ii dai tensiunea care vrei tu ,in functie de ea se regleaza amplificarea+ tensiuniile de alimentare.....

 

si vrei ca sa iti amplifice pana la 6V...??? :shock: :shock: pai ce faci cu 6V.... .

Link to comment
Share on other sites

Pai n-am fost destul de clar :( .As fi bine sa aiba 6 picioruse si fara piese externe daca nu 8,10 picioare si foarte putine piese externe. Vreau defapt un echivalent integrat pentru un circuit simplu cu transitoare care amplifica in functie de tensiunea de alimentare in gama 1.8-6 ... 12 volti care sa aiba rolul de control de volum si preamplificator de cap magnetic in acelasi timp. ex de circuit cu componete discrete care face asta :3 tranzistori cu emitorul comun la minus fiecare avand o rezistenta de 10 kohm de la colector la plus si una de 1 Mohm de la baza la colector.Fiecare este ca un mircro etaj de amplificare.Etajele sunt legate impreuna de la baza la colector cu condesatori de 470nf-1 uf.Mai este un cond de 1 uf la intrare si unul de 4.7 uF la iesire.Exista si variante fara sau cu mai putini condensatori deci s-ar putea face un integrat cum am zis eu..intrebarea este asa ceva? astept sugestii..Multumesc :)PS:Postul precedent este altceva..raspundeti si la acela daca puteti :)

Link to comment
Share on other sites

Guest mister_rf

Pentru a te putea ajuta ar trebui sa primim alte detalii despre ''aplicatia'' pe care vrei sa o implementezi... :) Se pare ca nu componentele sunt importante, ci mai ales volumul ocupat, functia pe care trebuie sa o realizeze si tensiunea de alimentare disponibila... 8) Deci unde trebuie sa fie folosit montajul respectiv?

Link to comment
Share on other sites

Multumesc ca mi-ai raspuns :).Da ai dreptate.Volumul ocupat,tensiunea de alimentare si functia de variatie a amplificarii cu tensiunea sunt importante....cum e circuitul in sine nu conteaza..ar fi si consumul dar cam toate circuitele astea consuma < 20 mA.Aplicatia este reportofonul meu mono pe care l-am modificat si as vrea sa-i adaug si radio si sa pastrez si functia de inregistrare si am nevoie de componete foarte mici.Alimentarea o sa fie 2,..,4.5 volti la casetofon ... stabilizatorul de turatie merge corect cu aceste tensiuni.Oricat de mici as face eu circuitele cu tranzistori tot sunt prea mari.As avea nevoie mai exact de :amplif de putere ~70 mW(am gasit tda7050t);preamplif de cap magnetic (asta caut acuma);receptor radio cu cautare automata(gasesc in radiourile ieftine la 200.000)si decodor stereo(n-am gasit nimic ieftin si cu piese putine care sa mearga la 3 volti),stabilizator de turatie(il folosesc pe cel vechi).Cam asta e lista..daca ai ceva idei...multumesc :)

Link to comment
Share on other sites

Un preamplificator de cap magnetic cat mai simplu... nu ar trebui sa depaseasca dimensiunile unui circuit integrat cu 8 pini (construit din SMD).Cu niste mici modificari, probabil o sa poata fii adus la o scara echivalenta a unui circuit cu "6 pini".Acum... nu prea inteleg... m-au bagat baietii astia in ceata cu ce-au postat mai sus: daca vrei sa-l construiesti tu (preampul)... nu vad de ce ar fii asa mare problema... daca vrei sa-l cumperi gata facut(circuit integrat) -> nu exista asa ceva, si nici nu poti da comanda la vre-o fabrica de circuite integrate sa ti-l construiasca.Daca o luam ca la matematica (prin excludere)... ramane varianta ca tu sa-l construiesti.Oricum... nu stiu ce calitate va avea un preamp modificat pentru o asa marime...(tehnologie cipset construita cu dalta si ciocanu)... probabil vei auzi in difuzor motorul unui tractor. Orice e posibil dar nu orice e folositor!Poti incerca un preamp cu un operational SMD + cateva rezistente si condensatori SMD...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines