Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

orga de lumini

Dj Alex

Recommended Posts

vreau sa imi construiesc o orga de lumini cu leduri dar nu am gasit tranzistor tip 31 ce altceva pot sa folosesc ? ceva inlocuitor ?

• Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dj Alex

15

• adicontakt

8

• djlove

4

• danzup

2

cam de vreo 3 ore am fost la magazin ca sa intreb de tranzistorul tip 31 miau zis ca nu il au dar ai un inlocuitor si mia dat un tranzistor 7805 dar nu merge

cam de vreo 3 ore am fost la magazin ca sa intreb de tranzistorul tip 31 miau zis ca nu il au dar ai un inlocuitor si mia dat un tranzistor 7805 dar nu merge

ha ha ha ... 7805 e sursa de tensiune stabilizata ! 5v scoate la iesire la maxim 1A .

7805 e stabilizatorlater edit: danzup a fost mai repidbineinteles ca la magazine lucreaza toti nepriceputii( am vre-o cateva fatuci la mine in oras care lucreaza la magazine de componente electronice care sunt bate in materie de asa ceva)tip 31 nu o sa gasesti asta e o denumire generica a unui tranzistor npn

nu se incalzeste functioneaza foarte bine :dans:

l.e: daca tot a venit vorba de tranzistorul L7808CV as vrea sa imi fac o sursa de tensiune stabilizata , dar nu am scheme ma puteti ajuta ? scuze pt atatea intrebari dar sunt si eu incepator :da

stefan_ro: am lipit doua posturi consecutive.

in primul rand ca 7808 cum am mai spus nu e tranzistor , in al doilea rand sune ce fel de sursa reglabila sau fixa? ce tensiuni iti trebuie ce curent? pt un incepator ar fi buna una cu lm317 nnumai ca aceasta debiteaza un curent relativ mic dar e numai buna pt alimentat montaje cu leduri.

uite o schema functionala http://www.electronics-lab.com/projects/power/010/

pt 7808 gasesti schema in datasheet figura3 http://sigma.octopart.com/5578/datashee ... 7808CV.pdf

mam hotarat sa folosesc ca regulator de tensiune un LM317 dar problema ii urmatoarea am un traf ce scoate 35 V il pot folosi ? daca daca da dupaceia nu sunt probleme cu reglarea tensiuni ?