Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

funai tv-2002 linii verticale

yogi72cj

Recommended Posts

funai tv-2002 linii verticale in jumatatea din stanga a tubului,din 5 in 5 cm,mai decolorate decat imaginea normalaare cineva idee?

• Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• yogi72cj

14

• lulu07

3

• mariancalinescu

2

• chanito

2

• 2 weeks later...

E un condesator de 100uF/25v devalorizat , undeva pe langa circuitul de BV nu mai stiu exact care.Langa el ,din cate-mi aduc aminte mai e un condensator putin mai "grasut".

schimba condensatorii din cadre si din video (cei electrolitici). aia nu sunt asa de multi.pt a identifica exact care e defect, dubleaza-i pe spate, pe rand.mai poate fi condensatorul de filtraj de pe bara de 180V

am schimbat 100uF/100v si 1000uF/25v si tot asa mergeca observatie,cind se modifica luminozitatea imaginii se modifica liniile si dimensiunea verticalamai are cineva vreo idee?multumesc

ai efect de perdea.schimba electrolitici din calea comuna.si nu te mai lua dupa meseriasi care iti recomanda dublarea condensatorilor.

poti sa imi faci niste sugestii din schema?ai mai intalnit acest defect?

defect intalnit des la funai mk.ce sugestii vrei,schimba toti electrolitici din calea comuna si gata.daca nu stii care-i cc atunci te duci la servis.

de ce sa ma duc la service daca nu stiu care e calea comuna? :ras: nu e mai simplu sa intreb pe cineva care stie?nu am mai reparat tv de vreo 7 ani,si omul uita daca nu exerseazaoricum lucrez tot in domeniul servisului si cu citeva sugestii bune tot il repar :da