adrianvmx Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 televizorul tauras cu diagonala 37cm sasiu tv2k st92195c7b1/mcm stv2248 tda 8174 prezinta urmatoarele simtome din poza atasata iar firul de HV al trafului de inalta se descaraca cateodata la masa . Am facut cateva masuratori si pare sa fie totul ok traful ar trebui schimbat dar se gaseste foarte greu banuiesc ca defectul vine de la jungla dar as vrea sa stiu ce sfaturi imi dati si voi (cateodata isi revine ptr scurt timp dupa care afiseaza din nou cursa inversa s.s.m.d.). Va multumesc anticipat . Link to comment
naetv Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 Daca tensiunea de baza la iesirea din sursa este buna si trafo linii descarca trebuie schimbat traful .Orice defect ar mai avea ,dupa remediere poate reveni sau sa se distruga altceva din cauza descarcarilor.Daca este banuita jungla + traf ,facut un calcul si vazut daca merita,era ideal de schimbat de proba macar traful si vazut sa nu apara si altceva. Link to comment
vic68 Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 schimba condensatorul de filtraj pe tensiunea de 200v cea care alimenteaza finalul video vezi ca este pe lînga traf iar cu descarcarile la de la traf poti sa îl lipesti asta în cazul în care descarcarile nu au facut altceva mai grav Link to comment
adrianvmx Posted July 25, 2009 Author Share Posted July 25, 2009 Tensiunea este de 110v (107.5 in cazul meu) si se pastreaza ,am incercat sa adaptez alt traf si am observat ca este dusa jungla se pare ca au fost descarcari intre firul de FIT si cele care comanda placa CRT (iesirile din tda2248) acestea fiind legate impreuna din fabrica . Cat despre ce spune vic68 nu poate fi posibil deoarece atunci cand condensatorul de pe ramura de 180 de volti se defecteaza rezulta o imagine in ceata si nu se poate vedea cursa inversa .Oricum va multumesc pentru pareri si se pare ca deja pot sa abandonez tv ul. Link to comment
sorinpavel Posted July 25, 2009 Share Posted July 25, 2009 Daca ai drum prin C-ta iti dau eu un sasiu complet.Nu mai stiu ce defect facea dar sigur trafo e bun Link to comment
adrianvmx Posted July 25, 2009 Author Share Posted July 25, 2009 L a o privire mai atenta in timp ce demontam sasiul am observat pe placa crt rezistenta R526 22ohmi format smd impuscata ,am inlocuit o si tv ul merge acum traful trebuie intradevar schimbat .Problema este ca clientul meu nu este de acord cu investirea banilor in el si asa ca tot pentru piese cred ca o sa ramana . Link to comment
Recommended Posts