Guest obogz Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Salut! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema: Mi-am facut un circuit pt marirea volumului unui semnal de chitara, Muff Boost (e mai in jos pe pagina din link). La baterie in afara de faptul prinde radio(amplifica ce prinde la masa cred) cand inchid volumul la chitara e ok. Cand il conectez la un transformator de 9V mi se adauga un zgomotul de fergventa mica (50hz-60hz) specifica fegventei curentului de la priza. Zogmotul are un volum mare si devine enervat mai ale cand intra in lant si un effect de overdrive, compresie. o solutie ar fi un filtru care sa imi taie exact fregventele de sub 90-80hz alta solutie e sa modific transformatorul. Ambele nu stiu cum sa l-e fac asa k va rog daca puteti sa ma ajutati. Link to comment
bogdan_ Posted July 23, 2009 Share Posted July 23, 2009 daca ai alimentator reglabil, da-l pe 12V si mai fa un circuit cu un stabilizator 78L09, in felul asta vei avea o alimentare stabilizata si filtrata. Posibil sa mearga si cu transformatorul de 9V daca nu e stabilizat, daca are macar 11-12V in gol. Scheme gasesti pe net cat curpinde, google te ajuta mult. Poti folosi bineinteles si 7809, sau poti face cu LM317 daca ai unul la indemana. Link to comment
vio2007 Posted July 23, 2009 Share Posted July 23, 2009 Montajul se ecraneaza in cutie de tabla de fier groasa de 1mm care se leaga la masa(minus).Condensatorul C2 de 47pF este optional ,se monteaza doar cand se receptioneaza radiofrecventa,deci trebuie montat ! (valori pentru C2= 43-47-51-56pF ). Link to comment
Recommended Posts