boboBOBO Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 Salut , am nevoie de unde montaj in care sa fie un senzor IR sau orice alt ceva senzor care atunci cand e trecut mana prin fata lui sa cupleze un releu 12 v / 220 V , insa doar atunci cand e mana in fata lui ! Pe net am gasit ceva , insa acelea raman releu blocat cand e trecuta mana prin fata lui si se deblocheaza cand e mai trecuta odata prin fata lui ! PS : nu vreau cu Pic ! Multumesc PS2 : vreau sa fie alimentat dintr-un pack de 9 V ! Link to comment
bogdan_ Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 da-mi link la ala care cupleaza si decupleaza si iti spun cum sa il modifici, ar trebui sa fie simplu. ce durata vrei sa ai din bateria aia? un senzor ir consuma cam multicel...mai mult de cateva zeci/sute de ore nu o sa obtii(in ideea ca nu cupleaza releul). Link to comment
nelu57 Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 Ce vrei tu e cam neclar...( personal nu am în?eles ce vrei s? faci )...acel '' senzor '' trebuie ac?ionat de ceva luminos... permanent...chiar ?i în spectrul IR....( de la mediul ambiant nu prea ai ?anse, decât dac? acoperi de tot senzorul de citire ), care atunci când tu obturezi cu ceva ( în cazul t?u mâna [ ce s? în?elegem de aici...adic? ...s?-l acoperi de tot ? ]) ajungerea sursei de '' lumin? '' la el...s? execute ce vrei tu...dac? vrei ceva în genul unei bariere luminoase, care s? supravegheze o zon?...nu neap?rat ceva mic ca suprafa??...e ceva mai complicat. Revino cu preciz?ri.Ce anume ...?i în ce condi?ii...?i anume cum vrei s? lucreze ...ce dore?ti s? faci anume ? Link to comment
boboBOBO Posted July 20, 2009 Author Share Posted July 20, 2009 oke , eu am gasit asa ceva : http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html insa acesta nu foloseste vreun senzor ! SI aceasta http://www.youritronics.com/tag/remote/page/2/ insa aici se foloseste principiul pe care l-a zis nelu ! Faza e cam asa , ca am vazut la un prieten la sonerie un panouas din plexiglas care nu avea niciun comutator , si nu stiam cum sa suna , scria pe el sonerie atat , am bocanit apoi l-am intrebat cum naibii se suna si mi-a zis ca a cumparat asta de pe un site de licitatii E**y si ca nu stie cum functioneaza , el atat l-a conecatat la firele de le sonerie , am incercat sa ma uit la el insa era o cutie sigilata cu pereti de vreo 3 mm deci nimic , atat am vazut in fata un senzor mare si negru si din cauza asta am zis ca e IR , el poate folosi orice alt senzor ! Aveti mai jos o poza cam cum ar arata Link to comment
nelu57 Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 Al doilea link cred c? este departe de ce ai vrea tu s? realizezi...se ac?ioneaz? cu o telecomand? prin unde radio sau raze infraro?ii....crede-m?....nici acum nu am în?eles ce dore?ti s? realizezi...zi concret ca s? ?tim ce anume r?spundem.Stim?, Link to comment
ADRIAN SARPE Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 o schema de senzor < tot de pe net>,sper sa te ajute[attachment=0]Senzor370x240.gif[/attachment]poate ne explici mai multe din ceea ce vrei sa faci Link to comment
boboBOBO Posted July 28, 2009 Author Share Posted July 28, 2009 Deci , vreau ceva cu un senzor PIR , adica care daca detecteza ceva prin fata lui la 2 cm de el (mana unui om ) sa comuteze un releu pe on ! Ati inteles ? sau iar sa desenez ;)) Link to comment
ADRIAN SARPE Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 iti inteleg frustarea ,asta fiidca ne certiiti pun o arhiva si vezi daca te multumeste ,dar,sa stii ca tot gogu mi-a spus si mie Link to comment
boboBOBO Posted July 28, 2009 Author Share Posted July 28, 2009 nu ca va cert ;)) dar e imposibil sa nu intelegi ce am vrut sa zic ! Am sa vad schema ta mc ! Link to comment
Reynolds Posted September 20, 2009 Share Posted September 20, 2009 ai facut montajul ?pare interesant Link to comment
boboBOBO Posted September 29, 2009 Author Share Posted September 29, 2009 nu am mai avut timp de el .. poate il face cineva si ne zice cum se comporta ! Link to comment
Stefan Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 cumperi din comert un senzor de miscare, deala pt iluminat "pe scara blocului" scoti schem, vezi cum e facura temporizarea si o anulezi sau o dai la minim 1sec din elementele pasive RC.parca au in ele un PIR piese pe alimentarea de la 220 si comanda releu, si un comparator cvadruplu cu piesele aferente pt temporizare si PIR Link to comment
Cilibiu Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Eu am asa ceva si chiar am gasit pe net >>numa ca al meu merge de la 20-220V DC AC nu conteaza (e destept saracutul) dar am gasit pe net cam 80% asemanator tot ce diferea la el era V de la 30V DC parca, are sensibilitate la 6cm distanta si atunci cand trece ceva prin fata lui exceptand ceva negru mat, atunci activeaza un releu, el vine pus in serie cu releul si e alimentat la cate vrei, eu folosesc 2 senzori destea la o alarma facuta de mine cu senzori pe usi,uitati un link cu acel senzor (vam zis diferenta dintre acela si al meu) http://www.adelaida.ro/product_info.php ... ts_id=5094 iar un linc unde gasesti numa ceva asemanator sau ceva de genu este aici http://www.adelaida.ro/index.php?cPath=84_103 sau aici http://www.adelaida.ro/index.php?cPath=84_103 Spor la munca!!! Link to comment
Stefan Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Cilibiu ce ai tu se numeste senzor de proximitate si nu e chiar tot aia cu senzorul lui boboBOBO al tauare doua fotodiode, una Transmite si cealalta Receptioneaza undele infrarosii. aproape orice suprafata/culoare reflecta o parte din undele IR emise, din motivul acesta senzorul tau nu "vede" negrul mat. Link to comment
Guest Empire Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Salut. Unde pot gasii si eu senzori optici/IR care sa detecteze la cel putin 4-5 cm ? Am gasit ceva dar sunt prea scumpi... Link to comment
Recommended Posts