yo9hrb Posted July 18, 2009 Share Posted July 18, 2009 Iata ce am gasit pe spatele unui QSL: o schita de antena. Nu prea o inteleg. Ce rol are cablul coaxial din dreapta? Cel care merge, dupa cum am inteles, la o impamantare. Link to comment
Guest Posted July 18, 2009 Share Posted July 18, 2009 Din schita se pare ca are rol de capacitate la planul de masa. Link to comment
yo9hrb Posted July 18, 2009 Author Share Posted July 18, 2009 Asta m-am prins, George. Dar n-am mai vazut genul asta de antena. Ar fi un dipol (foarte lung, ce-i drept), ale carui capete: unul e legat la pamant, iar celalalt printr-o capacitate la pamant. Nu inteleg care-i smecheria. Sau utilitatea.Oricum, e primul QSL pe care vad detalii tehnice de genul asta. Link to comment
Golem Posted July 18, 2009 Share Posted July 18, 2009 E o antena cu capacitate terminala, care foloseste un segment de 7 metri de coaxial pe post de capacitate.Avand capacitate proprie mare, pierderile pe fider sunt reduse. Link to comment
Guest legea electronici Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 daca stam bime si ne gandim la cel care a facut schita de mai sus ne vom da seama ca pe timpul ala nu erau paratrasnete cam asta ar fi explicatia pe care am inteleso din schita Link to comment
Recommended Posts