Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
electrocatt

tv care "fuge" de pe post

Recommended Posts

Salut. Am reparat un tv funai modelul din atasament care a fost traznit, avand sursa defecta. La proba am constatat ca nu mai sta pe post, decat daca ii las meniul de cautare afisat pe ecran. Daca memorez postul fuge de pe post imediat. Dim pacate stau foarte prost cu limba engleza si nu inteleg nimic din manualul de service, sa vad cum sta treaba cu CAF-ul. Asta este... noi generatia cu limba rusa :d . Astept un raspuns care sa ma ajute. Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca tuner-ul se alim cu 33v, verifica dz 33v, mai verifica tuner-ul(selectorul) si daca nici asa nu reusesti baga surubelnita in bobina din calea comuna. Atentie insa, trebuie reglaj foarte fin cu o surubelnita de plastic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am incercat sa reglez din bobina din calea comuna cu surubelnita din plastic... dar acelas simptom. Dioda de 33v este in regula. Eu as vrea sa intru in meniu service sa vad care e starea CAF. Tunerul nu l-am verificat pentru ca momentan nu am avut altul similar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am un lg MC64A care avea o problema similara (a fost traznit), in sensul ca la unele posturi fugea de pe frecventa pe banda uhf (asta era cea mai afectata), iar la altele acordul se facea cu intarziere de cateva secunde dupa ca schimbam pe postul respectiv. Am schimbat tunerul cu unul compatibil din comert iar problema sa rezolvat instantaneu! :da Dar inainte de a schimba tunerul am frecat toata placa si toate componentele suspecte din zona tunerului inclusiv tensiunile, care erau toate in regula fara nici un rezultat. Chair daca tensiunea de 33v era buna si am schimbat si electrolitici de pe ramura cu tunerul tot nimic. Cauta un tuner compatibil si schimbal...ar trebui sa fie in regula! Ai grija ca in comert se gasesc multe tunere NONAME chinezesti de proasta calitate, eu m-am intepat cu unul(imagine cu brum pe sunet si interferente), am luat un alt tuner din alta parte cu acelasi cod dar alt producator si de atunci nu mai am nici o problema ...aprox 3luni de functionare pana acum.(e loterie cu componentele de la noi din comert :nebunrau: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines