Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SuperSymAsym

alex mm

Recommended Posts

.... Un amplificator audio cu performante foarte bune de pe DiyAudio , schema conceputa si realizata de Pete Vogel alias Ostripper Posted Image la care am proiectat un cablaj Posted Image . Ce parere aveti ? Il face careva ? PCB-ul trebuie verificat , daca sunt greseli va rog sa le semnalati sa le corectam . Numai bine alex mm. :da

• Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• alex mm

11

• zal

6

• AlpHso

3

• EmyRulz

3

Top Posters In This Topic

.... Am inteles , nu va place cablajul , bine atunci va dau alt cablaj cu finalii doar pe o parte

Posted Image si filtrajul inclus pe placa , daca tot a mai ramas loc :da

Numai bine alex mm .

sunt super cablajele(si schema, de altfel)poate se va face un grup-buy pentru piese si cablaje....chiar as vrea sa fac un amplif cu fet-uri pe intrare...

...chiar as vrea sa fac un amplif cu fet-uri pe intrare...

Orice Onkyo, Denon, Pioneer, Sansui mai for?oase au exact aceea?i schem?, difer? tensiunile ?i piesele.

Am si eu o nelamurire... Cu ce se poate inlocui aceste specimene rare precum njw0281 sau njw 0302? Ma gandesc la 2sc3281 si 2sa1302 sau mjl21193 si mjl 21194.Ultimii sunt ceva mai scumpi :cry:

....Iata si cablajul original al amplificatorului ... :aplauze

Posted Image

sau nici acesta nu e bun ..... nu mai construieste nimeni amplificatoare la nivel de amator? :cry:

construim alex... dar romaneste: incet si prost!!! nici buzunarul nu ne permite cine stie ceachizitionari... finalii sunt scumpi, trafurile de calitate la fel... si uite asa ne invartim intr-un cerc vicios!!! :sparge:

Salutare. Vara trecuta am construit fratele mai mic al acestui amplificator.Schema era relativ identica, adica, avea doar o singura pereche de finali, iar pe intrare avea bipolari in loc de feturi. Imi place foarte mult cum suna, este puternic, basul mediile si inaltele sunt reproduse foarte bine. Pe diyaudio erau si useri care, la varianta construita de mine au folosit 2sk170 pe intrare si au spus ca suna mult mai bine decat cu tranzistori bipolari.

.... da , am inteles ca va place cum suna fratele mai mic . dar mai am o surpriza . acelasi driver dar final mosfet de data aceasta mai accesibili . si cablajul aferent :da

Cam care ar fi diferenta la sunet dintre unu cu mosfeti si unu cu bipolari la schema de fata? Am avut un amplificator construit cu 2 kit-uri fet400 si nu prea mi-a placut cum suna. Bas avea destul mediile si inaltele se auzeau ele... dar parca sunetul era unul sec lipsit de dinamica.Mult mai mult imi place cum suna un kit cu stk original.

...... Construie?te , cate unul din fiecare, si fa compara?ie , parerile pot fi subiective, depinde de urechea fiecaruia ,cat de educata este :dans: Numai bine Alex mm.

In final m-am hotat si o sa-l fac pe bipolari. Azi am fost si am luat cumparat un pumn de mje15023/15024 de la motorola originali ca am belit unul (de fata cu vanzatoru) sa vad cum arata si daca nu ma pacaleste si acum i-mi vine sa plang dupa el :cry: . Am ales acesti tranzistori pt ca au capsula TO3 si se potrivesc de minune cu bucata de aluminiu pe care o voi folosi la amplificator.... Acesti tranzistori au SOA de 80v si 2A si mi se par cam multi daca pun 4 perechi pe canal avand in vedere ca eu amplificatorul o sa-l folosesc pe 8 oameni la o alimentare de +-70 V Credeti ca, cu 2 perechi pe canal as putea trage din el un 200W pe 8 ohm sau voi avea probleme? Si daca ar trebui modificat ceva prin schema cu acesti trz?

• 2 weeks later...

.... Un alt fel de Symasym tot de la un membru DiyAudio schema , cablajul de la mine cu finalizare practica ?i cu distorsiuni foarte mici [attachment=2]SymAsym_DIY_final.pdf[/attachment] [attachment=1]AMPLI SYMASYM PIERSMA.pdf[/attachment] [attachment=0]AMPLIF FOTO.pdf[/attachment]Numai bine Alex mm . :da