Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

EuroLite DMX Scene Setter - nu comanda nimic?

Mix

Recommended Posts

sal. tocmai am cumparat un dmx: "EUROLITE DMX SCENE SETTER 24-channel lighting controller" scrie pe el. Am facut instalatia in disco si spre dezamagirea mea nu merge. Am 2 lasere, 2 par-uri si 2 flower-uri legate la el, iar singurele care au niste reactii sunt flower-urile insa dupa parerea mea merg aleator. Daca imi poate spune cineva ce se intampla. Ma duce gandul ca dmx-ul asta nu e compatibil cu laserele si par-urile(daca e asa, astept recomandari). Canalele sunt setate consecutiv: 1000...., 0100...., 1100..., 0010..., 1010..., 0110... spuneti-mi daca e bine asa. Am gasit pe youtube un tutorial pentru codare. De exemplu daca vreau pe canalul 3 setez DIP-ul 1 si 2 => 1+2=3. Pentru canalul 4 DIP 3, canalul 5 DIP 1,3 etc.. Poate e cineva sa ma ajute ca maine e sambata si imi trebuie. Multumesc

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mix

4

• George(sb)

2

• djx700

1

am si eu unul cu acelasi defect, initial functionase, dar sa defectat, dupa care a ajuns la mine, sta saracu de vre-o 3 saptamani, am avut alte prioritati, sper sa imi fac timp de el si iti voi spune ce este de facut, foarte posibil sa fie softul dus si in acest caz trebuie copiat de la altul functional

problema la mine este ca l-am luat de la cineva si mi-a spus ca nu l-a folosit deloc. E posibil sa nu ii fi mers nici lui si de aceea l-a dat. Ma orientez sa cumpar altul pana in 450 RON dar vreau niste pareri, sa fiu sigur ca imi merge cu lantul de lumini pe care il voi folosi.

probabil ca te-a ars romanul, ia-l pe asta http://www.thomann.de/de/stairville_dmxmaster_i.htm si nu vei avea probleme, mie unul singur mi-a picat si am impresia ca a varsat cineva ceva in el, statea intr-un bar la 20 cm de chiuveta si tot acolo se face si servirea pentru ospatari; ce ma enerveaza la astea ieftine e ca ii faci programul si la fiecare inceput de program iti duce robotul la capat de cursa, si mai sunt si alt chitibusuri, daca lucrezi doar tu de pe el, iti recomand unul pe usb

Guest sorin2005

SalutCa sa te ajutam trebuie sa ne dai mai multe detalii...modelele aparatelor ce vrei sa le controlezi. Unele aparate au un dip switch in suita de adrese care da DMX enable. Parerea mea este sa conectezi un singur aparat DMX dai adresa 1 si vezi ce se intampla. Poate zapaci DMX-ul oricare din aparatele conectate

DMX-ul se numeste "EuroLite DMX Scene Setter 24-Channel". Am luat azi 2 par-uri acasa si am incercat prima data cu unul singul. L-am setat pe canalul 1. Nu schiteaza nimic, sta stins. DMX-ul se aprinde clipesc niste led-uri pe el, daca misc de potentiometre imi afiseaza schimbarile. Am incercat toate butoanele in toate felurile daca am vazut ca nu merge cum scrie in carte :jytuiyu Pareri?

PAR-urile sunt din astea: http://www.agtlighting.com/index.php/vmchk/led-par-type-1-series/par-56-rgb-led-dmx-spot.html

• 3 weeks later...
Guest sorin2005

Verifica polaritatea de dmx sa fie cea corecta, lasa doar un par conectat si joacate la controler...daca ledul de la par de dmx clipeste inseamna ca controlerul da dmx. Schimba polaritatea, intrrupatorul din spate de la controler. Ai grija la potentiometrle de fade si speed de la controler fade-ul sa fie mic si speedul sa fie mare....dar nici la maxim ca poate parul sa nu simta schimbarile de dmx. black-outl sa fie stins..si vezi ca e posibil la parul tau...mai sunt paruri ca sa deschizi mai multe canale de dmx...de exemplu la unele au intensitate pe un canal...si daca canalul ala e in zero atunci nu da nici o culoare oricat te joci cu celelalte canale. Deci sa deschizi unu sau mai multe canale..si daca nici asa nu merge..atunci probabil e controlerul defect. Daca ai fi fost din constanta te-as fi putu ajuta mai mult.

mersi. e deja la vanzare. daca il intereseaza pe cineva il dau bucuros. Am incercat dinainte treaba cu polaritatea si cu toate posibilitatile. Nu comanda decat flowerele

• 1 year later...