Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

motor de ca, tensiune în carcasă

Guest vanjulet

Recommended Posts

Guest vanjulet

Salutare tuturor.Am ?i eu o nel?murire. La motoarele de ca monofazate sau trifazate, e permis s? ai tensiune în carcasa motorului la alimentare?Concret, dup? ce alimentezi motorul ?i acesta func?ioneaz?, dac? dai cu lampa de control cu neon pe carcas? aceasta se aprinde.E permis a?a ceva?Trebuie s? spun c? motorul a fost ars ?i e rebobinat. S? merg cu el înapoi la bobinator? ?i în func?ionare în gol se ?i înc?lze?te carcasa a?a cam la 30-40 de grade la un timp de 5 minute.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• nelu57

2

• gcom61

1

Nu este permis s? ai pierderi, sc?p?ri de curent datorit? unei realiz?ri, rebobin?ri, izol?ri defectuoase între spire sau a leg?turilor la cutia de borne, etc..Mergi ?i remediaz? problema.

Guest pinochio

Daca nu te curenteaza e bine, lampa se poate aprinde din cauza inductiei ,de incalzit se incalzesc in gol fara sarcina mai ales monofazicele la 30 grade e bine.

Salutare tuturor.Am ?i eu o nel?murire. La motoarele de ca monofazate sau trifazate, e permis s? ai tensiune în carcasa motorului la alimentare?Concret, dup? ce alimentezi motorul ?i acesta func?ioneaz?, dac? dai cu lampa de control cu neon pe carcas? aceasta se aprinde.E permis a?a ceva?Trebuie s? spun c? motorul a fost ars ?i e rebobinat. S? merg cu el înapoi la bobinator? ?i în func?ionare în gol se ?i înc?lze?te carcasa a?a cam la 30-40 de grade la un timp de 5 minute.

...lampa se poate aprinde din cauza inductiei...

Cum se mai poate aprinde un bec cu neon ...??? :rade: !!! ??? :nas: ... când de obicei carcasa motorului trebuie legat?, obligatoriu la mas? ( centura de împ?mântare !!! ).... :freaza: ....altfel ''mergi ''pe riscul ?i via?a ta...sau a altora !... :cry:

• 1 month later...

Verifica cu un aparat de masura (megaohmetru)rezistenta intra bobinaj si carcasa.Daca motorul este uscat ar trebuii sa fie peste 50-100 megaohmi >motor ok.Daca este sub 50 M verifica legaturile si toate punctele fara izolatie sa nu fie umede,cu praf,etc.La orice utilaj cu carcasa metalica este indicat sa se foloseasca impamantarea (legarea la pamant)

• 4 months later...

Unu la mana :carcasa trebuie obligatoriu legata la pamant.Doi la picior :nu trebuie sa ai nici o tensiune pe carcasa.Alte variante nu sunt valabile.