Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

feather burner


Guest maddog
 Share

Recommended Posts

Guest maddog

de-o vreme incoace am prins pasiune pentru tirul cu arcul si fabricarea echipamentului aferent. Din acest motiv vreau sa-mi fac un arzator de pene. Un exemplu gasiti aici:

http://www.3riversarchery.com/Product.a ... =36&i=4171

 

ma intereseaza ce materiale pot folosi pentru forma care va fi inrosita si ce transformator sa folosesc fara sa-mi pun siguranta in pericol. Precum si a instalatie electrice.

 

Cineva mi-a recomandat nichelina. Am gasit o bucata de resou precum si una ceva mai groasa.

Link to comment
Share on other sites

Eu cred ca sarma folosita in filmulet este cupru, este un traf de 2-300W secundarul are la iesire cam 1-2V, similar cu pistolul de lipit. Problema este cum faci secundarul trafului, ori folosesti ceva borna groasa(desigur odata calculezi aria necesara), ori pui mai multe fire groase in paralel.In primul rand calculezi rezistena firului de cupru la rece, si la cald cred ca are 4-500 de grade cand se inroseste(poate mai mult habar n-am :) ), traful trebuie sa suporte sarcina dar sa nu topeasca firul.

Link to comment
Share on other sites

Guest maddog

vreau sa incerc cu nichelina dar ma blochez tot timpul la transformator. Si mai ales, nu stiu ce lungime trebuie sa las firul daca vreau sa folosesc transformatorul de 2-3A.

Link to comment
Share on other sites

depinde oarecum si de calitatea nichelinei, eu ce am testat a fost maleabila si nu casanta dupa racirepana la urma cu o bucata de nichelina poate face 10-20 sageti si o poate inlocui daca e cazul, si dintr-o rezistenta de resou poate face sigur vreo 20-30 buc de 10 cm(minim)P.S : saptamana trecuta am dedezmembrat un cuptot din anii '80 care a fost folosit foarte mult dar la care a cedat tablaria, dar nichelina de la rezistenta era inca maleabila , nicidecum casantaacum nu stu ce tip de nichelina ati utlizat dumneavoastra , dar eu va spun din experienta ce se intamplat in cazul meu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines