moro Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 De curand am inceput sa desenez si eu scheme cu programul acesta, fiind incepator cu el nu stiu toate functiile sale, cineva mi-a spus ca trebuie facut cu un alt program separat care converteste. Eu am cautat pe google si nu am gasit nimic in acest sens. Ma poate lamuri si pe mine cineva? Link to comment
Mikrosha Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 Stiu o metoda da-i lunga. File>print..., in fereastra care apare alegi Setup, la imprimanta alegi Microsoft Office Document Image Writer. Cand ii dai ok o sa intrebe unde sa-l salveze. Dublu-click pe fisierul salvat (extensia .mdi). O sa-l deschida cu Microsoft Office Document Imaging. Dai Save As... si salvezi cu extensia .tif. Acuma din tif trebuie facut jpeg. Un program bun e asta: http://www.reasoft.com/downloads/ReaJPEG.exe doar ca-i trial doar 30 de zile. Il instalezi, deschizi .tif-ul cu el, si apoi file>save jpeg. Link to comment
em2006 Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 Selectezi toate componentele schemei cu CTRL+A.Apoi copy, adica CTRL+C.In acest moment ai in clipboard desenul in format vectorial.Deschizi orice program de prelucrare imagini si zici PASTE.Apoi Save As - bmp, jpg, png, etc.E de preferat PNG, apoi umbli la numarul de culori, 2 sau 16.E de evitat JPG, asta-i pt poze.PNG 2culori (alb-negru) sau 16 culori, rezulta fisiere de mici dimensiuni.Eu folosesc Paint Shop Pro.Cand iei sch din clipboard alegi ce rezolutie doresti. Link to comment
Flor Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Sau intrii pe net si cauti bullzip. De ex in http://www.bullzip.com/ Dupa ce l-ai coborat si instalat, selectezi Print in pagina de Orcad in care esti. Si cand te va intreba cu care imprimanta vrei sa tiparesti, intrii in fereastra respectica si alegi Bullzip. Se va deschide o alta fereastra in care o sa alegi formatul. .pf, .jpg, etc.. Prima data cand l-am folosit am ales optiunea implicita de .bmp. Iar sistemul a rontatit cateva minute de intrasem la idei. Cand am vazut ca fiserul rezultat avea cam 150MB, am stiut ce sa fac, mai ales ca vroiam sa emailez rezultatul, hi, hi.. Succes si astept comentariile. Link to comment
moro Posted September 9, 2009 Author Share Posted September 9, 2009 Cum folosesc foarte mult Photoshop-ul, am incercat varianta lui em2006, sunt multumit de rezultate.Va multumesc frumos pentru ajutor Link to comment
Recommended Posts