Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fotoliu masaj S9013 echivalente - un ajutor daca se poate


Guest amator2009
 Share

Recommended Posts

Guest amator2009

Bine v-am gasit ! Va deranjez cu o problema , daca puteti sa-mi dati un sfat .Am un fotoliu cu masaj . Mi s-au ars 3 tranzistori din 4 ( S9013 H 331 de la care pleca alimentarea motoraselor ), pe care i-am inlocuit cu altii care mi i-au dat de la un magazin de specialitate CTBC 337-40 LE . Dupa inlocuire , cum circuitul este alimentat (pus pe ON ) motoarasele alimentate de la tranzistorii inlocuiti pornesc ( cu putere mica ) , fara ca eu sa porneasc vre-un program de la "telecomanda" cu fir a fotoliului , iar tranzistorii noi se incalzesc rau .Am doua intrebari : 1) Sunt echivalete cele doua tipuri de tranzistori ...si daca nu ce as putea folosi ?2) Stiti cumva unde as putea gasi motorase folosite la fotoliile de masaj ?P.S Doi din cei trei tranzistori arsi i-am ars din neglijenta . Nu-mi mergeau cele 2 motorase din sezut (alimentate de 1 sinngur tranzistor care era ars ) , le-am desfacut si le-am incercat la o sursa exterioara unde mi s-au parut ca sunt bune . Folosindu-le ca o lampa de control le-am incercat in mufa unde plecau alimentarile pentru spatar si atunci am mai ars 2 tranzistori . Ulterior cand am masurat curentul absorbit de ele am vazut ca iau 150 mA ( 300 mA impreuna ) .Va multumesc pt orice informatie , si imi cer scuze daca nu am postat in sectiunea potrivita .

Link to comment
Share on other sites

Guest amator2009

Va multumesc pentru raspunsuri ! Intre timp am rezolvat problema cu BD135 . Domnule Nelu F , aveti dreptate , sa stiti ca m-am garbit, acum am sesizat ca cele doua tranzitoare au colectorul si emitorul inversat :jytuiyu . Am rezolvat problema electronica ,mai ramane sa inlocuiesc motorasele din sezut .Dispozitivul e simplu , un motoras care are o fulie (micuta) excentrica care loveste intr-o carcasa de plastic stil sapuniera-scoica unde este prins . Stiti cumva unde as putea gasi asa ceva ...sau ce motorase sa folosesc ...(au 2 cm diametru , lungime 3 ..fara ax -12VCC ) ?

Link to comment
Share on other sites

Guest amator2009

Multumesc pt informatie . M-am hotarat sa-l las asa in cazul in care nu gasesc motorase specifice cu "carapacea" in care bate cu tot , sau identice cu cele arse sa le pun in "carapacele" existente . Daca pun alt tip de motorase este dificil de fixat fulia excentrica pe ax incat sa reziste , si am impresia ca astea care le am nici nu au o turatie asa mare . Pe ele nu scrie nimic .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines