Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator IEI a 350


kppus
 Share

Recommended Posts

Va multumesc pentru schema.nu prea le am cu forum asa,apropo e super tare forumul prea tare;)inca un lucru am o problema numai gasesc potentiometru din acela cu 4 picioruse(la volum)..asa putea sa-i pun din acela cu 3?

Link to comment
Share on other sites

adica ce inseamna asta?(in schimb nu o sa mai fie functional reglajul fiziologic care se conecta la priza potentiometrului.)?????mersi pt raspuns..precizez ca nu prea le am cine stie ce cu electronica dar invat;)

Link to comment
Share on other sites

ZAL, parca erau si niste scheme care fac aceeasi compensare dar folosind potentiometru normal, la schema asta avand si comutator ON/OFF poate gasesti ceva sa nu-i ramana neutilizat comutatorul. Nu-mi amintesc unde am schemele alea nici mort, nu le gasesc, erau simple si le-ar fi putut utiliza cu succes (cu modificari minore).

Link to comment
Share on other sites

Da, Technics folosea putometri normali cu retea loudness, iata schema mai jos, ptr alte valori se modifica proportional rezistentele cu valoarea putometrului si invers valoarea cond. De exemplu ptr putometru de 100k avem: 47k-18k, 82k-33k, 47n-68n. Se poate face abstractie de putometrul de balans. In afara de asta eu desfiintam preul de volum ca baga zgomot, oricum are amplificare unitara, deci nu adauga ceva in plus. Lasam putometrul singur.

Link to comment
Share on other sites

Prieteni uitati cum sta treaba: statia am luat-o de la cineva era cam jaf se incalzea un canal tare rau iar celalalt nu mergea deloc mi-am bagat nasu cu un prieten care le are cat de cat si ce sa vezi avea la ambele canale 2 rezistente arse de 22kilo si de 10ohmi (acolo langa bobina aia de sarma rosie) dupa ce le-am schimbat se auzea intrun canal un parait am cautat pe acolo si la acel canal intre finali mai era o placuta mica si sa ars ceva de pe ea un tranzistor parca l-am schimbat apoi am dat de alta belea Corectoru:(uitate si pe acolo 2condensatori arsi iam schimbat si pe aia....acum a ramas sa schimb potentiometrele toate ca alea erau varza si nu stiu ce sai fac la volumul ala.Dati-mi un sfat ceva ca vreau sa o fac ca am auzit ca se aude tare statia..eu mai am un corector cu 5 potentiometre de 50kilo(NOU)dar nu stiu cum sal pun am auzit ca ii trebuie un transformator de 12v dar nu stiu unde si ce sai fac...daca stiti ziceti-mi si mie.Va multumesc

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines