Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Watson 11AK19PRO-procesor defect


 Share

Recommended Posts

Am incercat sa repar tv-ul de mai sus, dupa ce a fost traznit i s-a defectat sursa , finalul de linii si lm317 , dupa ce le-am inlocuit am vazut ca si procesorul Vestel 19V1.OST A14 este defect , pune in scurt tensiunea de 3,2 volti.Daca ii decuplez doua din terminalele de alimentare a procesorului -apare rastrul cu purici, bineinteles ca nu raspunde la comenzi.Deoarece nu am gasit procesorul original l-am inlocuit cu SDA555XFL A14, comparand putin schemele procesoarelor am crezut ca sunt echivalente insa cu noul procesor nu porneste deloc, nici cu memoria scoasa. In acest moment sunt hotarat sa renunt la repararea lui :sparge: insa pentru cultura mea generala as dori sa stiu (in cazul ca cineva a mai facut aceasta inlocuire)daca aceste procesoare sunt echivalente. Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

nope....nu sint :da sda555x sint microprocesoare blanc , facute de firma siemens...ele se programeaza cu un programator scump , care costa citeva mii de euro, din cite stiu eu ...dupa nevoie...pentru o variata gama de televizoare...in aceasta secunda , desi nu este suta la suta sigur , avind in vedere ca un televizor traznit ridica multe semne de intrebare si multe piese devin suspecte....EXISTA si urmatoarele 2 posibilitati...1-- procesorul blanc sa nu fi fost bun2-- softul care a fost implementat in el nu a fost bunideea este urmatoarea...repararea unui televizor traznit este loterie curata...depinde pe unde a luat-o traznetul...am intilnit si romani fericiti care au scapat , paradoxal numai siguranta de 2a de pe primar a fost arsa ...cum , la fel de bine am intilnit si dezastre...in care dintr-un televizor intreg s-au mai putut salva doar cablul de alimentare , carcasa si cu tubul...atit !

Link to comment
Share on other sites

99% procesorul pe care l-ai pus nu este facut pentru sasiul 11AK19PRO. Acest sasiu porneste fara memorie (cu ea scoasa) sau cu o memorie noua (toti bitii in 1). Daca spui ca la eliminarea procesorului ai rastru cu purici 99% nu mai ai alte defecte in afara de procesor si (eventual) memorie. Daca tensiunea pe memorie este corecta (deci nu este in scurt) ramane sa inlocuiesti procesorul si (eventual) softul din memorie.Procesor gasesti si nu costa o avere (max. 50 RON cu posta cu tot).

Link to comment
Share on other sites

Va multumesc pentru raspunsuri!Intre timp am constatat ca si selectorul are banda de uif defecta (l-am probat in alt tv) .In conditiile astea nu cred ca mai merita a fie reparat mai ales ca nu este exclus sa mai apara si alt defect dupa inlocuirea celor mentionate.Inca o data multumesc si spor la reparatii !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines