Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

osciloscop pc ??

Recommended Posts

Salut!Am gasit aici pe forum o schemahttp://yveslebrac.blogspot.com/ cu microcontrolerul Atmel Tiny45-20.Si as intreba daca a facut cineva aceasta schema , daca functioneaza si cum?am gasit de cumparat attiny45-20su si nu stiu daca este echivalent cu attiny45-20pu care este in schema.Astept parerile voastre cu privire la schema si la echivalenta microcontrolerul.VA MULTUMESC! :da

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nu prea zice mare lucru despre frecven?a maxim? de intrare, b?nuiesc c? nu poate fi mai mare ca frecven?a maxim? a uc... aka 20 mhz, c? v?d c? intr?rile sunt pinii xtal...dac? vreis?-l folose?ti s? m?sori semnale mai serioase, va trebui s? adaugi un etaj de intrare... a?a cum e, e very basic. da' bine c? are dou? canale... :rade: dac? folose?ti versiunea smd, va trebui s? prevezi un header ISP pe plac?, altfel stai cu uc neprogramat!!!

Eu as fi multumit daca as reusi sa fac un osciloscop si de 10mhz.Cred ca pentru iceput e foarte bun si atit.Daca o sa cumpar un atmel SMD cred ca nu o sa modific cablajul pentru al putea programa o sa modific circuitul adica o sa-l fac "fortat "in capsula normala asa cum e acolo in poza.cu un soclu cu 8 pini.Eu as dori niste pareri cum sa fac o interfata(sonda si atenuatoare pentru osciloscop) la acest montaj. :nas:

doar ?tii cum e schema bloc a unui osciloscop, nu???cau?i o schem? de osciloscop industrial care s? ?tie ce vrei tu, te ui?i pe schem?, identifici blocurile respective, ?i vezi cum le po?i adapta la montajul cu atmel...fii atent, c? pentru reglaje ai absolut? nevoie de un alt osciloscop în stre bun?, ?i capabil s? m?soare comod frecven?ele maxime preconizate de tine!!!eu n-a? prea face schema aia, chit c? e foarte simpl?, pentru c? o s? depinzi de deriva oscilatorului intern, ?i pinii xtal sunt folosi?i aici ca intr?ri, nu pentru sincronizarea cu un cuar?, cum sunt destina?i ini?ial...caut? mai degrab? o schem? de osciloscop cu alt atmel, care s? fie pilotat cu cristal ?i intr?rile s? fie unul sau doi din pinii destina?i special ca intr?ri...

• 1 year later...