Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv Kiton trasnit rau

Guest gabi_m975

Recommended Posts

Guest gabi_m975

Va salut!am un tv kiton sasiu 11AK30A11 trasnit.sursa e defecta: condensatori explodati,trasee exfoliate,deci e varza.si sigur si stv 2248h e dus ca am gasit c.i. 7808,care alim. stv-ul,scurt intre pinii 2 si 3.as vrea o schema va rog daca se poate.Multumesc frumos!

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• JAD

1

• naetv

1

• zvasile

1

• Florin62

1

Top Posters In This Topic

Va salut!am un tv kiton sasiu 11AK30A11 trasnit.sursa e defecta: condensatori explodati,trasee exfoliate,deci e varza.si sigur si stv 2248h e dus ca am gasit c.i. 7808,care alim. stv-ul,scurt intre pinii 2 si 3.as vrea o schema va rog daca se poate.Multumesc frumos!

Mai merita efortul? Tinind cont de ce se stie deja ,piese + cablaj si de ce mai poate aparea in asemenea situatii .
Guest gabi_m975

Multumesc la toti pentru ajutor!va tin la curent cu ce rezolv.salutare! chiar imi place forumul asta,pacat ca n-am dat de el mai devreme.

Deconecteaza etajul de baleiaj orizontal (dezlipeste C de la Tz final linii) si scoate din placa tiristorul din sursa. In acest fel sursa debiteaza tensiuni normale (de power-on) si o poti verifica cupland un bec de 230V/60-100W pe bara de alimentare a baleiajului orizontal. Tensiunea corecta este cam 112V-115V pentru tub normal si cam 124-128V pentru tub perfect plat.Dupa reparatia sursei si eliminarea componentelor in scurt poti pune la loc tiristorul din sursa si verifica restul.Tine-ne la curent cu stadiul reparatiei.

• 2 weeks later...
Guest gabi_m975

salut,va multumesc pt. sfaturi si pt. schema.am reusit sa rezolv sursa,bineinteles ca tv-ul nu functioneaza inca,mai are el ceva.mai am stv 2248h dus care trebuie sa-l schimb.pe alim. lui am 5,6v in loc de 8v,suge cam mult,deci e dus