Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
bogdy

defect la tv schaub lorenz sasiu pt92

Recommended Posts

Va salut. Am un tv mentionat mai sus cu diagonala mare (76cm) , sasiu pt92 , si nu porneste.Sursa porneste pe o sarcina artificiala (bec 60w) , tensiunile din secundar sunt toate corecte cand e pusa pe bec(33v,16v,12v,8v,5v,3,3v). nu stiu cat trebuie sa fie tensiunea u1 la modelul si la diagonala aceasta. pusa pe bec u1 se regleaza in plaja 120-135v. totusi mi se pare mica(am intalnit la un alt tv cu diagonala mai mica ca asta de 66cm si era 145v). in momentul cand pornesc tv-ul se aude un tacanit slab si tensiunea u1 incepe sa oscilezeca si cum ar fi un consum mare in b.o. . am verificat tot b.o. de la a-z inclusiv trafo linii l-am pus pe tester si totul pare ok. am verificat toate barele de alimentare din secundarul sursei si totul e in regula. ce am observat e ca nu imi apar impulsuri de linii , care am observat ca vin din procesor. in momentul cand nu porneste numai tensiunea de 16v si cea de 33v sunt stabile , u1 oscileaza intre 70 si 125v , iar restul sunt aproapede zero. ledul de stand-by are tendinta sa se aprinda apoi se stinge. ma gandesc ca in momentele acestea daca procesorul nu se alimenteaza cu 5 si 3,3v nu are cum sa imi apara impulsuri de linii. sa fie sursa de vina oare (tda 16846p si p9nc60fp)? ce ma deruteaza e ca pe bec porneste si apar toate tensiunile in secundarul sursei...

Share this post


Link to post
Share on other sites

schimba C de pe 135v si daca persista schimba integratul de pe cadre

Share this post


Link to post
Share on other sites

am schimbat amandoi condensatorii de pe bara u1 si tot asa . integratul de cadre e bun. am uitat sa specific ca odata mi-a pornit si functiona normal. dupa ce l-am oprit de la butonul de retea nu l-am mai putut porni. am crezut initial ca ar fi ceva chestie de contact dar din pacate nu e. efectiv ma blocat defectul asta. de fapt asa am inteles ca a aparut defectul: la actionarea butonului de retea pornea pe zi ce trecea din ce in ce mai rar , pana nu a mai pornit deloc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eliminati CV17, de pe pinul39 al procesorului. Verificati RP29(120-150K), sa nu fie intrerupta! Sau rescrieti memoria cu un dump bun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tubul? Daca nu aveti aparat de masurat/regenerat tuburi probati sasiul pe un alt tub sigur bun de diagonala identica sau apropiata. PT92 este foarte pretentios la tub si cam asa se manifesta. Eu am avut unul cu tub clasic de 20"/51cm A48 care mi-a scos peri albi. Tubul cu probleme era lituanian si culmea ca arata OK pe aparat si pe un alt tv mai putin pretentios merge fara probleme. Cu un tub Thomson (Polkolor) nou sasiul de PT92 mi-a mers fara probleme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.