Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

A venit Mos Craciun!


Marele Savant
 Share

Recommended Posts

Daca e vorba de SUA, spune-ne daca statul roman ti-a luat si TVA!

Statul roman a luat-o putin in brate! Au fost aduse de un cunoscut de-al patronului meu care a venit din state. desigur, bagajele au venit cu alt avion si au ajuns dupa citeva zile, insa neumblate.
Link to comment
Share on other sites

  • Administratori

Daca aducu cu curier sau Posta NU scapi de TVA iar daca esti ghinionist nici de taxe vamaleEu am platit ieri taxe vamale si tva in valoare de 230 USD pentru marfa in valoare de 340 USD dar boii mi-au pus taxa vamala si TVA si la costul transportului ce era 280 USD....Si tot se plange ca nu are bani :41

Link to comment
Share on other sites

Asa e legea Vasile, nu spun ca e dreapta. Transportul se adauga la calcularea valorii in vama.Ma intreb daca trimit intai marfa la Pedro in Spania si apoi din Spania-UE in Ro, e vreun avantaj?Sau in orice tara UE care are regim vamal diferit si avantajos fata de importul din SUA.Aberant: va dati seama ce mishto era sa fim noi al 5x-lea stat al USA. :nebun:

Link to comment
Share on other sites

Daca anuntai, poate ma bagam si eu la un group-buy pentru miezuri. Pana la urma am cumparat de la Friedrichshafen, dar nu pot spune ca au fost ieftine. Se pare ca cel mai convenabil este de la kitsandparts.

TVA-ul se aplica la valoarea totala a produsului, deci valoarea transportului specificat in acte (ca si valorile comisioanelor si taxelor vamale) intra in calculul TVA.

Link to comment
Share on other sites

Salutari !mi-am facut un grup buy singur si iata ce mi-am luat! urmeaza sa vad ce realizari minunate voi avea! Nu vreau sa le comercializez, am vrut numai sa ma laud! Un sfirsit de saptamina cit mai placut, Emil

De unde le-ai luat ? si la ce sint bune de folosit ?
Link to comment
Share on other sites

Pana la urma am cumparat de la Friedrichshafen, dar nu pot spune ca au fost ieftine.

Sunt disponibile ceva foto pentru cei care nu au posibilitatea de a merge acolo?
Link to comment
Share on other sites

De unde le-ai luat ? si la ce sint bune de folosit ? Cum s-a spus mai sus de la kitsand parts. Se folosesc in circuitele de rf: ftb, afi, mixere si etc. De asemenea am mai luat tot felul de tranzistoare inclusiv 2n5109, mai scump decit la noi dar sper sa fie mai de calitate. Anul acesta n-am mai fost in germania pentru ca n-am avut sponsor, dar anul trecut nu mi s-au parut exagerat de scumpe feritele. Cum a fost anul acesta, inca n-am vazut impresii?? Nu am putut face un grup pentru achizitii deoarece nu mai era timp ( trebuie totusi o saptamina doua pina se hotaraste lumea ), coletul a ajuns la respectivul in state cu o zi inainte sa plece. In aprilie am mai avut o chestie asemanatoare cind a ajuns acasa la familia respectiva cind plecase deja spre aeroport si a trebuit sa se duca cineva la aeroport si sa duca coletul. oricum nici eu nu am luat tot ce aveam nevoie, asa ca nu e tirziu nici acuma. Ar trebui vazut daca se incurca cu trimisul in romania. Spor, Je!

Link to comment
Share on other sites

Mai baieti nu va mai strofocati atâta sa aduceti ferite din SUA ca nu merita efortul. Si daca Marele Savant se lauda cu ce a adus el acolo, sa fie sanatos, si sa face ceva cu ele, daca nu da la nimeni si nu vinde, dar sa nu mai faca sânge rau la altii ca nu-i frumos. La cât construiti voi in ziua de azi, nu va zgârciti sa dati 1 LEU in plus pe un tor ca sa-l luati din România, de la un radioamator care are de toate felurile, si livreaza promt si e corect. Este vorba de dl. Sorin David Nimara de la Tg-Jiu, [email protected]. Scrieti un email si va trimite lista cu preturi. Nu sunt scumpe, nu va speriati. Eu de la el m-am aprovizionat si nu mi se pare lumea sa dau 50 RON pe un pumn de toruri, si asta odata la jumatate de an cand am nevoie sa construiesc si eu ceva. Apelati cu incredere si n-o sa va para rau. Astea le-am luat acuma recent si n-au fost scumpe deloc:

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Ai vazut ce pret are Sorin la FT140-43 ?Pentru un balun asa cum vreau eu, imi sunt necesare minim 6 buc. Parca renteaza sa comand din USAgarnisite cu tot felul de torulete, eventual prin group-buy. Nu am nimic cu cei care incearca sa facaun ban, dar daca tot iei din SUA si vinzi in RO atunci fa o afacere legala din asta. E parerea mea! :)

Link to comment
Share on other sites

Merita de cumparat de la 7CKQ, chiar daca ar fi ceva mai scumpe, asta daca nu sunt necesare multe buc. si daca sunt toate cele necesare disponibile la el.

Insa la Friedrichshafen am cumparat de la T37 si FT37 si pana la T400A, si nu numai ca existau diferente mari fata de preturile SUA (ma refer inclusiv la + > 100%), dar existau diferente semnificative de la o firma expozanta la alta... Am cumparat miezuri de la GES, amidon.de si de la inca o firma.

Dupa estimarile mele, numai pe toruri, miezuri binoculare si tubulare am platit mai mult cu aproape 100 Euro decat pretul net la kitsandparts (considerand preturile pentru 10...25 buc de la kitsandparts).

Pe de alta parte, am gasit miezuri EE65 cu carcasa la numai 2 Eu setul...

 

Pana la urma am cumparat de la Friedrichshafen, dar nu pot spune ca au fost ieftine.

Sunt disponibile ceva foto pentru cei care nu au posibilitatea de a merge acolo?
Am ceva poze, dar mai putine decat anul trecut; poate reusesc sa le pun si pe acestea pe net, dar deocamdata sunt extrem de QRL si voi fi plecat pentru vreo 10 zile.

Multi dintre cei (particulari si firme) din targ erau aceeasi ca si anul trecut, cu marfa mai mult sau mai putin "upgradata", asa ca pentru mine foto au fost trecute pe planul n...

 

 

Si iata si Mos Craciunul de aici.

Numai timp sa fie pentru ele... se pare ca aceasta este principala mea problema acum.

 

Stie cineva de ceva placi de cupru (nedeformate), lungime 20...25 cm, latime 10...20 cm si 8...12 mm grosime ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines