Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme amplificator Kenwood

Guest cllaauss

Recommended Posts

Guest cllaauss

Am si eu o problema cu un amplificator Kenwood in sensul cand ii dau bas si inalte la maxim iar cu volumul cand ajung la un sfert din putere mi se decupleaza volumul, iar daca il dau la minim si din nou incep sa urc cu el mai tare mi se decupleaza din nou. Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o sugestie despre ce ar putea avea.

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zal

4

• mircea888

1

• zvasile

1

• ROBEERT

1

ar putea fi si protectia care intra la supraputere. ce sursa de semnal folosesti? ai respectat impedanta minima pe care merge amplificatorul?ce model este?

probeaza cite un canal pe rind....asfel individualizezi ce ce e defectuos...asadar daca un canal e ok la orice volum celalalt sigur a cedat ceva(transistor driver sau chiar vreo resistenta sau si una si alta ...daca e pe transistori ) da-nemarca / modelul sa stim de ce vorbim pina una alta.... :limb:

1) Folose?te numai boxe de 8 Ohmi, amplifurile japoneze a?a sînt proiectate, indiferent ce mint ei în datele lor.

2) Dac? boxele sînt de 8 Ohmi, verific? ?i înlocuie?te condensatorul din protec?ie, responsabil cu supravegherea tensiunii pe ie?irile amplifului, e u?or de g?sit, pe el se adun? cele 2 rez de ordinul zecilor de kOhmi care vin de la ie?iri.

Guest cllaauss

Modelul amplificatorului este KA 3020 si boxele sunt LS-770E de 110 W si 4 Ohmi impedanta.Am incercat cu fiecare canal in parte si tot la fel face.Problema e ca in Lugoj nu am gasit nici un electrician ca lumea.

Acum e clar, boxele nu se ''pup?'' cu ampliful. Ai dou? variante: schimbi ampliful cu unul capabil pe 4 Ohmi, dar astea sînt rare, sau schimbi boxele cu altele pe 8 Ohmi. Aici se poate include ?i sfatul de mai sus, acela de a mai cump?ra o pereche la fel de boxe care s? fie puse cîte 2 înseriate pe fiecare canal. Trebuie s? verifici ?i dac? ampliful pune boxele în paralel sau în serie cînd cuplezi ambele rînduri de ie?iri (A+B). Înclin s? cred c? le pune în serie, ceeace ar fi perfect.

Guest cllaauss

vreau sa spun ca si statia tot de 4 ohmi este ca si boxele. Adevarul este ca la o petrecere a mers cam la maxim si de atunci a inceput sa faca figuri.

vreau sa spun ca si statia tot de 4 ohmi este ca si boxele. Adevarul este ca la o petrecere a mers cam la maxim si de atunci a inceput sa faca figuri.

sigur ampul merge atit pe 4 cit si pe 8 ohm diferenza e ca pe 4 ohm puterea e mare deci e solicitata ..mai ales daca o tii la max.(petreceri etc) e clar ceva a cedat cum am spus si mai sus.... chiar daca statia e recomandata sa mearga numai pe 8 ohm ...nu inseamna ca nu o poti folosi si pe 4 ... are si ea protectii etc + ca rezista mult si bine chiar si asa daca nu dai in ea ...la max. in concluzie pune o poza (e) detaliate cu placile din interior daca poti ....sa vedem si noi cum e :limb:

Ampliful merge ?i pe 1 Ohm dac? ?ii volumul mic-mic-mic.

Pai nu..?! eventual o rezistenta de 4 ohm/50w in serie cu boxa ....de 4 ohm sau chiar un bec de 12v/26w.. :ras: sa-l avertizeze optic cind volumu' e prea exagerat....