Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

daca e vorba de diode normale sigur se poate...si trebuie luat in consideratie si caderea de tensiune pe fiercare dioda (0,7-1v).......

Link to comment
Share on other sites

Daca diodele sunt Schottky pierzi avantajul caderii mici de tensiune in conductie si e mai usor sa folosesti unele ultrarapide.Le poti pune in serie, dar e bine sa pui in paralel pe ele si niste rezistente pt echilibrarea caderilor de tensiune cand sunt blocate. Curentul prin aceste rezistente trebuie sa fie de cateva ori mai mare decat valoarea maxima a curentului rezidual prin dioda (vezi in foaia de catalog).

Link to comment
Share on other sites

am nevoie intr-o aplicatie sa folosesc niste diode care normal functioneaza la maximum 40v la o tensiune mai mare, daca le inseriez, credeti ca ar rezista la 70v?

Da, cu conditia sa le pui rezistente de egalizare a tensiunilor. Problema este in polarizare inversa, nu in pol directa. Datorita diferentei curentilor reziduali in pol inversa, distributia tensiunii este neuniforma, si exista pericolul solicitarii peste tens maxima. Odata ce o dioda a intrat in strapungere, cea de-a doua urmeza sa faca la fel.
Link to comment
Share on other sites

rezistente in paralel nuprea am cum sa pun deoarece diodele eu ve-o 20-30 A

Sincer, nu vad legatura. Rezistentele paralel au valori de ordinul zecilor de K spre sute de K. Important e ca rezistenta paralel sa fie dominanta fata de rezistenta echivalenta a diodei in polarizare inversa.

oricum diodele vor fi si in paralel si atunci va fi de fept media lor si ar trebui sa fie cat de cat ok

?? Media cui? Ce parametru? Nu inteleg. Pusul in paralel e alta chestie nerecomandata. Diodele se pun in paralel numai daca sunt din acelasi lot de fabricatie. Altfel, trebuiesc rezistente de valoare mica in serie ptr egalizarea curentilor. Daca nu pui rez si sunt diferente mari intre caracteristici, una ia tot curentul, se arde, apoi daca prima nu se pune in scurt ca urmare a arderii, se arde si a doua. Efectul se vede daca pui 2 leduri de culori diferite in paralel. Unul se aprinde, celalalt nici nu clipeste. Curentul trece tot printr-un singur led. Ideea este aceeasi, doar ca la leduri este mai pronuntat efectul.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines