Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

montaj relee pentru xenoane


MariusTehnik
 Share

Recommended Posts

Problema suna asa :) la un Audi A3 mi-af facut un montaj care intarzie stingerea farurilor circa 40s dupa scoaterea cheii din contact , toate bune si frumoase , montajul functioneaza perfect (am atasat schema , e cea din dreapta)dar.... ca totul sa mearga am folosit 2 relee auto 12/20A care sunt comandate de releul montajului Comanda pentru pornirea farurilor e luata de la blocul de lumini Problema e ca releele (cele de 20A ) se incalzesc al naibii de tare , nu pot tine mana pe ele , cateodata se aprind farurile cateodata nu .Tin sa mentionez ca folosesc un kit xenon 35W, 6000K de la hellaSi inainte sa trec l;a varianta asta cu releele imi mai facea figuri xenoanele , adica cateodata se porneau cateodata nu .. ce sa fie .. e posibil ca ele sa fie defecte ,. un contact imperfect , o legatura proasta ....??

Link to comment
Share on other sites

faza e ca fac un flash si se sting .. nu ma intelegeti gresit :) chear acuma citeam pe un alt forum ca se monteaza un cond (asta pentru a nu da eroare de bec ars) e posibil daca montez acele cond sa mearga ?? adica sa nu-mi mai dea flash-uri la pornire?

Link to comment
Share on other sites

dupa parerea mea , sint 2 cauza posibile...teoretic , nu exista un motiv logic ca sa friga releele intr-o instalatie electrica auto bine proiectata si bine implementata...1-- ori releele sint de proasta calitate...2-- ori releele sint de buna calitate , dar cei 20 de amperi pe care ii duc nu sint suficienti...e posibil sa fie nevoie de relee de curent mai mare...eu , unul...as face o incercare cu relee de 12v/70a de buna calitate...daca nu va gasiti , am eu relee americane pe stoc...

Link to comment
Share on other sites

sunt mai mult decit suficiente releele de 20A, un bec xenon consuma 35-40WProbabil ai niste relee rebut, ca mai tot ce cumpara ai nostri de la fratii galbeniDu-te la baietii care dezmembreaza masini si iti iei o sacosa de relee cu citiva lei .... recomandat fiind sa te orientezi spre o masina mai noua accidentata

Link to comment
Share on other sites

mi-am comandat ceva relee de 70A sa speram ca nu fac figuri si astea , am incercat un releu (care se incalzea) la un acumulator de la o sursa \UPS si lafel... se incalzeste in amx 1-2 min ...O intrebare .. de ce la pornire xenonul sa un flash scurt si ba porneste pa se opreste.. credeti ca un cond de 10 000uf ar rezolva problema?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines