Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi pentru un nepriceput


Guest Costidon

Recommended Posts

Guest Costidon

As dori de la cineva mai mester ceva sfaturi cu privire la rebobinarea unei doze de chitara cu alta sarma Cu Em si cu alt numar de spire. Ce reguli se respecta? Cum influenteaza schimbarea sarmei si a numarului de spire caracteristicile dozei?

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Cum influenteaza schimbarea sarmei si a numarului de spire caracteristicile dozei?

Se modifica nivelul semnalului la iesirea dozei si impedanta dozei .Daca numarul de spire scade , scade si nivelul semnalului la iesirea dozei .Spune exact care e problema ..Ce gromisime a avut initial si cu ce grosime vrei sa bobinezi.
Link to comment

Cauta cea mai subtire sirma care o gasesti (preferabil de maxim 0,08mm) si bobinezi pina la umplerea carcasei. Cu cit va avea mai mare rezistenta masurata cu ohmmetrul, cu atit ea va da un semnal mai puternic. La capatul de la interior al bobinei lipeste un fir litat (cit mai subtire) care il vei scoate in afara carcasei ; am intilnit doze care aveau scos firul normal de bobinaj si atunci cind cineva a incercat sa o desfaca i-a rupt firul si a trebuit rebobinata. Nu trebuie bobinat excesiv de strins deoarece exista riscul ruperii sirmei de bobinaj.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines