Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

se poate face?


Guest laurlaur71
 Share

Recommended Posts

Guest laurlaur71

se poate face o lampa gen neon din leduri care sa aiba aceeasi putere ca neonul si sa fie folosita la bricheta masini? consumul sa fie minim sa nu raman pe balta fara curent la baterie

Link to comment
Share on other sites

se poate face dar ai nevoie de leduri albe (ca alea de la brichete) vezi poate mai are cineva de vanzare, au fost cativa useri care au adus multe de prin china. si eu am cumparat 100 de leduri ca sa-mi fac ceva de genul asta dar nu am mai finalizat proiectul.consumul o sa iasa mic cu leduri, daca pui 4 leduri serie (pentru a rezista la 12V) eventual si un rezistor serie ca sa limitezi curentul pe la 30mA vei consuma 0.36w, astfel pentru 10 astfel de montaje paralel (adica 40leduri) vei consuma 3.6w.daca le vrei pentru pescuit atunci nu cred ca sunt bune ledurile, depinde ce vrei exact... nu vei putea vedea plutele pe apa (adica nu o sa bata la distanta) dar in rest sunt super.

Link to comment
Share on other sites

Guest laurlaur71

nu vreau sa vad plutele,ci sa am lumina langa masina pe o raza de 4 mp2,eu am un neon care este ars care il leg la bateire si face lumina aproape ca cel din bucatarie ,neonul este de 40 ,are o parte electronica care este atasat la el sa-l poata aprinde .

Link to comment
Share on other sites

in cazul asta poti face cu leduri dar trebuie sa faci rost de ele, prin magazine fizice cred ca sunt destul de scumpe, mai ales ca probabil vrei vreo 50bucati.sugerez sa lipesti ledurile pe o placa de cablaj imprimat, cablajul evident va fi foarte simplu.incearca cu un anunt la cumparari poate prinzi vreo oferta buna de la vreun user.

Link to comment
Share on other sites

Se g?sesc baghete de leduri, sau mai nou, chiar ''tuburi de Ne'' cu leduri, unele cu lumin? cald? + rece la alegere, la 220V sau la 12V, îns? pre?urile sînt mari, o baghet? cost? în jur de 100 lei, un tub ajunge la 300 lei. :nebunrau:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines