Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire procesor


Recommended Posts

Salutare tuturor. Am un tv Omega model CTV2102,nu stiu ce sasiu cu urmatoarele:proc.M50433-508SP,TA7698,sursa cu STK7348.Tv-ul este un model slabut cu 16 canale si reglaje pt lumina, contrast si culoare din potentiometre.Stiu ca pentr unii reparatia nu se justifica dar pentru mine are o valoare sentimentala.Defectiunea lui este procesorul,o piesa scumpa si foarte rara(tv-ul sta pe bara de aprox.3 ani.De curand insa am primit de la un amic un modul de comanda cu PCA84C640P,PCF8581P, 74LS24IM, receptor IR,tastatura, in stare de functionare(nu stiu de la ce tv).Acest modul are si pinii de legatura inscriptionati astfel:AV,B1,B3,UHF,+5V,+12V,+33V,VAR,SYST VTR,VOL,CON,LUM,SAT,SDA,SCL.Ideea mea a fost sa pun acest modul in televizor.Zis si facut.Am cautat si conectat urmatoarele:B1,B3,UHF,+5V,+12V,+33V,Uvar,am facut strap la releul care porneste sursa si surpriza(sau normal) tv-ul prinde posturi, schimba canale dar nu ramane stabil pe post(Uvar nu se stabilizeaza)Banuiesc ca procesorul trebuie sa primeasca un semnal ca postul e ok dar aici cunostintele mele se termina :cry: Rog daca este cineva in masura si dispus sa ma ajute cu un sfat.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru sfaturi,dar cred ca mai este o problema pana acolo.Asa cum am spus si mai sus cunostintele mele despre procesoare sunt limitate(nu ca in rest sunt as :dans: ),dar cred ca mai intai procesorul meu trebuie sa "stie" ca este pe un post(sau poate ma insel?)si nu stiu ce trebuie sa mai leg la modul pt asta .

Link to comment
Share on other sites

Am mutat deci rezistenta de 470ohm din+5V la pinul 19 la pinul 9.Uvar sa stabilizat si deci sta pe post :aplauze Multumesc domnule t-daniel.Urmeaza sa leg volumul , STBY si cine stie....OSD-ul.Asta peste 2 zile,voi pleca din localitate.A si era sa uit,merge cu o telecomanda de Goldstar. Multumesc tuturor pentru ajutorul acordat.

Link to comment
Share on other sites

Salut.Astazi am reusit in sfarsit sa termin ce mi-am propus cu aceasta modificare,adica sa am canale,volum si on/off din telecomanda.Daca voi gasi schma tv-ului si ceva sustinere din partea Dvs. voi incerca sa leg si OSD-ul. Pentru moment sunt foarte multumit de ce am realizat :dans: Toate cele bune.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines