Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

citirea condensatoarelor

Guest wolfpack

Recommended Posts

Guest wolfpack

sal.am si eu aceasta intrebarea ca ma confrunt de mult timp cu ea!!! :( CUM CITESC CONDENSATOARELE CERAMICE???DE EX SCRIE PE ELE CEVA DE GENUL : 102 , 223, 104 ETC!!ma poate ajuta cineva?ms

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zal

8

• Purple

3

• costyy86

3

• MishuL

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest Vasile

102=10 de Pf cu 2 de 00 adica 10000= 10nf223=22 de Pf cu 3 de 00 adica 22000 =22nf104=10 de pf cu 4 de 00 adica 100000 =100nfcam ceva de genul asta, mai pe inteles primele 2 cifre sunt Pf si restul sunt numarul de zerouri care trebuie puse.

Daca tot veni vorba de condensatoare :d , nu ne puneti cei care puteti poza si niste tipuri de condensatori , chiar cu explicatii - in tipuri de montaje se preteaza , caracteristici...etc. :wink:

ms mult vasileaveam o gramada si nu stiam sa-i folosesc dar acuma sunt :d ms mult inca o data!!!

Omagii shi de la mine!!! :d eram in aceeashi situatzie :(

Da bai, eu credeam ca sunt pur shi simplu nishte coduri, nu valori- am placi din te-miri-ce pe acasa shi credeam ca sunt coduri interne ale producatorului :idea:

102=10 de Pf cu 2 de 00 adica 10000= 10nf223=22 de Pf cu 3 de 00 adica 22000 =22nf104=10 de pf cu 4 de 00 adica 100000 =100nfcam ceva de genul asta, mai pe inteles primele 2 cifre sunt Pf si restul sunt numarul de zerouri care trebuie puse.

ia mai citeste odata ce ai scris ! :twisted: Este exact ca la rezistente (cu coduri de culoare ) adik primele doua cifre reprezinta valoarea si urmatoarea este factorul de multiplicare adik inmultesti primele 2 cifre cu 10 la puterea a treia cifra ! Exceptie fac cele care au valoarea in pF numai din doua cifre, eventual si cu virgula intre ele ! EX: 22 = 22 pF 2,2= 2.2 pF

102=10 de Pf cu 2 de 00 adica 10000= 10nf

10 cu doua zerouri = 1000 pF adik un nF ai scris tu gresit acolo probabil din neatentie Nu am zis ca nu ai dreptate
Guest wolfpack

lllloooooollll vasile !!!!!am obs si eu aseara ca ai gresit dar nu puteam sa ma leg de tine pt ca m-ai ajuta si.... :lol: