Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu alimentarea nokia 5525 VT


Guest claus75
 Share

Recommended Posts

Guest claus75

Am primit un tv.Nokia5525 care nu functiona deloc(nici macar standby-ul).La o prima verificare am gasit finalul BU508D in scurt.Am inlocuit finalul cu un BU508Af fiindca nu aveam din acela cu dioda.Apoi am pornit tv-ul si la scurt timp un condesator de filtraj de pe bara de 120v de 10micro/160v a inceput sa se incinga si a curs electroliticul,l-am inlocuit cu unul de 10micro/350v tv-ul a pornit functioneaza dar cu tensiune mare vizibil si pe ecran deoarece luminozitatea e prea mare si nereglabila.Va rog sa-mi spuneti daca poate fi din cauza ca nu am pus BU508 cu dioda sau e alta cauza.Va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

din ce am gasit ,este sasiu monoplus, tensiunea de baza difera de la tub 14"-20"=112V si la 21"=135V.Vazut ce tub are si verificat tensiunea stabilizata -verificat daca este stabila in timp.Trebuie facut ce a zis daisarqx sau pus tranzistor cu dioda,altfel se va arde.Rezolvat intii cu sursa sa scoata tensiunea care trebuie -in functie de tub- rezolvat cu tranzistor linii ,facute si alte masuratori la iesiri sursa si mai vedem.

Link to comment
Share on other sites

Guest claus75

Multumesc mult pt. schema eu aveam una gasita pe net dar nu se vedea prea bine.Am sa fac modificarile sugerate mai ales ca placa are prevazut si locul pt. dioda si rezistenta.Acum ca exista si schema pot sa va spun ca, condensatorul care sa incins era C033 aflat chiar la iesirea lui U1 am sa masor tensiunea U1 dar sunt convins ca este foarte mare deoarece am masurat in stand-by tensiunea pe condensator si este peste 40V iar cand pornesc tv-ul aceasta creste peste normal fiindca dupa cateva secunde de functionare incepe imaginea sa tremure pe orizontala si este insotita si de un tiuit.Voi mai face cateva verificari si va tin la curent.Multumesc!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest angelitto

Salutare,AM si eu o problema. AM un TV nokia 5525 VT EE. Mi-o disparut imaginea si o mirosit foarte urat in casa. L-am dus la reparat. Era un condensator puscat. L-o schimbat pe loc. L-am adus acasa si- i-am dat drumul dar mi se pare ca vede mai intunecat ca inainte. Dau luminozitatea la maxim si tot mi se pare ca e putin intunecat. Intrebarea mea este: e posibil sa fi pus un condensator (era de culoare neagra) mai mic si din cauza asta sa nu mai mearga contrastul bine? El dupa ce o pus condensatorul o zis ca sa-l las cam o juma de ora sa vada daca se incalzeste. L-am lasat acolo si am plecat la plimbare. E posibil sa-mi fi schimbat vreo piesa in el? Cand m-am intors l-am intrebat daca e totul ok si o zis ca o facut o scanteie mica la tub dar nu s-o intamplat nimic. Mi-o luat si 55 ron pt 3 min ca o schimbat condensatorul ala. Daca ala ar fi problema l-as schimba eu cu unul nou fara sa-l mai duc la reparat ca am vazut unde era localizat.Sper sa ma ajutati sa-i dau de cap.Tnx a lot!

Link to comment
Share on other sites

Guest angelitto

Atasez si niste poze. Poate imi spune cineva ce fel de condensator trebuia sa fie acolo. Depanatorul o pus unul de 4,7 microF si 470 volti. Pun si schema. M-am uitat pe ea da nu am inteles nimic :( poate cineva care se pricepe sa-mi zica daca pe schema e acelasi condensator sau e altul.

Link to comment
Share on other sites

mai ai garantie la el?daca vrei sa faci pe electronistul mareste putin ug2 adica roteste putin de semireglabilul de jos de pe trafo linii(cel notat cu screen).ai acces la el cu o surubelnita prin gaura data special in radiatorul finalului(vezi ultima poza).succes!

Link to comment
Share on other sites

revin......condensatorul este notat pe placa ck35?daca da atunci potrivit schemei este de 10micro pt tub de 14,17 ,20 " si de 22micro pt tub de 21"la cel putin 250v.acest condensator filtreaza tensiunea de 200v pe alimentarea finalului video.sasiul este cum ai banuit-monoplus(se vede scris in ultima poza).procedeaza cum ti-am zis in primul post si va trebui sa mearga garantat.daca nu verifica cum este notat acest condensator pe placa si mai vedem.succes!

Link to comment
Share on other sites

ufffffffffffffff!nu stii care-i trafo linii?trafo linii este piesa aia mare de linga condensatorul cu pricina.din ea pleaca un fir gros ,cu ventuza in capat,pe sticla tubului iar alte doua mai subtiri pe placa de pe gitul tubului.acest traf are pe el 2 potentiometre:-unul pt focalizare(focus) din care se focalizeaza imaginea ca sa nu fie in ceata si este situat sus-unul pt lumina ecran(screen)si se afla sub celalalt putometrupt a avea acces la acesti putometri trebuie sa folosesti o surubelnita introdusa prin gaurile de pe radiatorul de aluminiu lung pe marginea sasiului.gaurile sunt una sub alta conform dispunerii putometrilor.scuze pt limbajul"de specialitate" dar ma grabesc si vreau sa fiu pe intelesul tuturor.succes.ps:c033 este pe alimentarea liniilor si este de 10micro la 160v dar merge bine si cu 4,7 micro.nu are legatura acest condensator cu luminozitatea scazuta deci fa ce ti-am zis.

Link to comment
Share on other sites

Guest angelitto

hehe, merge. Am rotit mai mult si o sarit scantei pe acolo si s-o inchis TVu. M-am speriat si am crezut ca l-am ars. Apoi l-am pornit iar si surpriza o mers. Am reglat luminozitatea si acum merge perfect. :aplauze Ms mult de tot pt ajutor. Dar am totusi o intrebare. Din moment ce condensatorul trebuie sa fie de 10uF si el e numai de 4,7uF nu se poate arde alta piesa pe acolo? e de 470volti dar mi-e teama sa nu se arda in timp alta piesa.bobo sa traiesti 1000 de ani :da

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest angelitto

of, ca nu m scapat de probleme. Azi o mers TVul cam vreo 5 ore dupa care s-o stins singur. SI cand il porneam mergea cam 2 min si se stingea iar. Sa fie tot din cauza la condensatorul ala si sa faca figuri cand se incalzeste? L-am lasat si scos din priza vreo juma de ora dar tot deageaba. Acum se tot opreste singur tot la 2-3 min.Am desfacut capacu si am pus mana pe condensator. Frige!Daca il las, se raceste, apoi merge iar 2 min si iar se incalzeste de nu poti tine mana pe el. Ce sa-i fac? Sa il schimb asa cum scrie in schema cu unul de 10uF la 230v? Sau sa fie alta piesa de vina?

Link to comment
Share on other sites

nu ese normal sa se incinga acel condensator.schimbati c007, c008 si co12 din primarul sursei.schimbati c033 cu unul de cel putin 10 micro la 105 grade si minim 200v.ar trebui schimbata si dioda v031 cu by500.eu cred ca sursa nu functioneaza corect sau debiteaza tensiuni mai mari,de aceea v-am spus sa schimbati c-urile din sursa.cel mai bine ar fi sa ne spuneti dvs ce tensiuni scoate sursa dar asta presupune sa aveti cu ce si ceva experienta.pina atunci schimbati ce v-am spus si atentie cum montati acei condensatori(atentie la banda cu minus).daca nici asa nu merge.........inapoi la service.succes.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines