Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

televizor NORIKO


Recommended Posts

Buna ,stimati domni,in urma ploilor cazute in ultima vreme -insotite de descarcari electrice intense am primit un televizor NORIKO model N1480 MTG ,diagonala mica echipat cu proc. ST92195C7B1/MIF, 24C08, STV 2248H,TDA 16846, TDA 2822, TDA 1771.Nu stiu ce sasiu este ,nu am gasit nici schema pe net .Initial pornea doar din tastatura,cu rastru redus pe verticala -in rest nu facea nimic.Am rezolvat asta -bara de 5v era de 2,4v -prin inlocuirea unui rezistor smd in aproprierea unuia din circuitele integrate de tip LM 317 din secundarul sursei. Acum merge din telecomanda , functioneaza instalarea programelor exista culoare ,sunetul e ok dar imaginea este intr-o continua tremurare in toate partile ,palpaie ,se modifica in acelasi timp dimensiunile de rastru si pe H si pe V, are tendinta de defocalizare seamana aproximativ cu defectul provocat -pe vremuri- de contact imperfect TV18.Nu se percep zgomote suspecte regim termic normal .Cu un multimetru digital am masurat frecventa in baza prefinal linii si este buna si constanta,de altfel am masurat in diverse puncte ale montajului si-din experienta si analogie cu alte scheme apropiate tensiunile respective sant bune si nu oscileaza. Incerc sa atasez niste poze care nu stiu in ce masura ar putea sa ajute...

Link to comment
Share on other sites

Salut, s-ar putea sa fie afectat trafo linii. Nu din cauza traznetelor. Am avut si eu cateva care la fel palpaia rastrul si s-a cauzat trafului linii ( defect tipic la acest sasiu ). Pentru moment am doar dumpul. Incearca si o reincarcare de memorie. Din pacate schema nu o am. Vezi dumpul mai jos.

Link to comment
Share on other sites

am probat cu dumpul primit si se comporta tot asa.Schema trimisa de dumneavoastra este aproape identica si dupa consultarea acesteia si efectuarea a altor masuratori zic asa cum ati zis si dumneavoastra ca trafo-linii este defect .Deocamdata nu-l am ,am facut comanda. Va multumesc pentru ajutor -cu tot respectul va zic tuturor o seara frumoasa !!!

Link to comment
Share on other sites

am pus un ELDOR 1142.7010A .Asa mi-au dat cei de la RELCO SA , un magazin langa restaurantul ZIMBRU -RM. VALCEA. Problema e ca am incercat cu secventa ce mi s-a dat ,pentru intrarea in "service mode" ,si nu merge-nu intra . Va salut!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines