Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

barcuta comandata prin "antena"


Guest crizti
 Share

Recommended Posts

Guest crizti

Salut!Un prieten de-al meu,amator in "ale electronicii" si facut demult planuri pentru o barcuta comandata prin antena(ca la masinutele acelea cu telecomanda fara fir) numai ca nu gaseste schemele necesare.M-a rugat pe mine sa postez in locului lui deoarce el are domiciliul intr-un sat unde nu exista net... :aut: Il puteti ajuta cumva?Schema nu trebuie sa fie complicata,barcuta trebuie sa faca doar 4 comenizi: stanga,dreapta(servomotoare),inainte,inapoi si distanta maxima a undei trebuie sa fie unde in jur de 350 m.....Numai bine!

Link to comment
Share on other sites

Utilizeaza asa ceva. http://www.tvproducts.ro/emitator-receptor.html .Gasesti o gramada de modele chiar si la magazinele de jucarii. Citeste in prospect cu atentie ce putere au. Trebuie sa aiba in jur de 400mW la 446Mhz. Exista si fente de 1-2mW la acelasi pret pentru fraieri. Deci ai grija.

Le scoti din carcasa, mai adaugi un pic de electronica si iese o chestie trasnet.

 

1. Ieftine

2. Frecventa stabila

3. Raza de actiune mult mai mare decit ai tu nevoie

4. Nu te complici cu constructia partii de radiofrecventa unde daca nu ai experienta si scule nu prea poti face mare lucru.

Link to comment
Share on other sites

Guest crizti

@misa,mersi pentru sfat dar eu vreau ceva gen diy,o schema ceva,cablaj,mai ales ca debea m-am apucat de electronica

Link to comment
Share on other sites

Pai mai ai multe de construit pe linga emitatoarele care ti le-am propus eu pina sa manevrezi prin radio barca. Considera emitatoarele ca niste componente, mai adauga-le cite un modem FSK de exemplu FX604, pune un controller, fa actionarile de putere pentru motoare.... Sunt multe de facut. Daca incepi cu partea de emisie receptie risti sa fie un proiect mort din start.Sau o solutie mai simpla si mai usor de construit la nivel de amator: conecteaza emitator un encoder DTMF iar la receptor un decoder DTMF. Functioneaza extraordinar.

Link to comment
Share on other sites

si daca faci cum a zis misa mai ai bonus si un telefon plutitor (deci nu fix) :rade: mai bine cumperi o masinuta radiocomandata si ai rezolvat problema (nu cred ca bate 350m dar inoti pana la barcuta) sau cauti pe forum un link pus de mine cu microcontrolere. mai era o schema in rev. conexclub simpla (oarecum) in genul schemei gandita de misa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines