Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema Kenstar S1403 cut


Recommended Posts

marirea rezistentei dintre baza si masa oare nu ar pute face comanda tranzistorului mai ferma deoarece eu cred ca la acest tv este o greseala din fabricatie altfel nu stiu de ce s-a defectat dupa o jumatate de oara de functiuonare de cand a fost cumparatNu am gasit niciun condensator electrolitic uzat si am observat ca la varianta de 29" este rezistenta aceea de 22 ohmi si la mine este pusa de 82 ohmi

Link to comment
Share on other sites

Am atasat datasheet-urile tranzistoarelor, precum si schema pentru 20-21", la care nu corespunde procesorul, in schimb partea de linii ,cred ca este cea care o aveti in tv. Verificati L414, R413, VD413, C414, C415 si inlocuiti C412, si C417.V-as da o idee. Puneti un tranzistor, fara dioda(de la un monitor de 19"),inpreuna cu o dioda(de la acelas monitor) pe un radiator separat, si legatil in locul finalului de linii. Vedeti daca se mai incalzeste.

Link to comment
Share on other sites

Din pacate doar tranzistorul este lafel in rest difera Singura "rezolvare" ar fi o schema exacta pentru acest model ,dar se pare ca nu se gaseste si trebuie sa abandonez Eu cred totusi ca este o erare de fabricatie si fara schema numi dau seama daca este pusa o componenta de o valoare diferita sau altceva Multumesc pentru scheme.

Link to comment
Share on other sites

Nu am de unde lua un tranzistor de monitor si sunt convins ca nu se va rezolva deoarece la tranzistoarele de acel tip nu au nimic in plus decat suportul pentru un curent mai mare Tranzistorul original nu-l am ,de cumparat nu cred ca se pune problema si mai ales ca am am dubii ca ar fi din cauza lui deoarece televizorul a functionat doar jumatate de ora de cand a fost cumparat de aceea cred ca este ceva in neregula cu partea de comanda a tranzistorului .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines