__farad__ Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 Intr-un almanah tehnium de prin 80 si un pic parca am vazut o schema de amplif cu 5(da cinci)tranzistoare (2N3055 ca finali) putere 100W alimentare 63V(se recomanda 2N3055 de 80 V cu D in coada sau parca asa ceva).La vremea respectiva nu i-am dat importanta nu credeam ca este posibil dar acum parca sunt curios.Doar ca nu mai am schema.Daca cineva o are sau are ceva asemanator astept un raspuns si comentarii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zal Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 2N3055 nu scoate 100W la 60V, iar aceia cu H, sau W în coad?, folosi?i în sursele tv a/n, au fost de fapt 2N3442 ?i 2N3773, marca?i înainte de licen??. Cum au f?cut ?i cu BDX-urile care erau marcare ini?ial TD3xx, iar unele mai mici au fost ?i în capsul? TO67 în loc de TO220.Oricum schema e primitiv?, cu condensator pe ie?ire. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+_Florin_+ Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 Mai bine incerci ceva cu KD 607 S sau cu MJE, e net-ul plin cu astfel de scheme. Si cauta o topologie mai noua, nu cu condensatori pe iesire. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
remus68 Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 Intra pe forum la schema amplificatoare si alege-ti una care sa iti placa. Incearca si aici http://sound.westhost.com/project3a.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
__farad__ Posted June 27, 2009 Author Share Posted June 27, 2009 Multam .oricum nu stiu cum mi-am amintit de schema.cum am spus, la vremea respectiva nu am incercat-o pt ca si mie mi s-a parut imposibil ca un 2N3055 sa scoata 100W.in prezent prefer integratele(din lipsa de timp) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+_Florin_+ Posted June 28, 2009 Share Posted June 28, 2009 Iti dau un sfat : daca vrei sa faci ceva mai putin banal incearca constructia unui hibrid lampa-mosfet e un pas inainte vis-a-vis de calitatea sunetului, e mult mai usor de facut decat o constructie integrala pe lampi si costa mai ieftin. Suna mai bine ca orice amplif "total siliciu". Eu nu agreeam hibridele, consideram ca ce castigi cu lampa strici cu tranzistorii insa am ascultat un hibrid home made lampa-mosfet la un prieten si mi-am schimbat parerea. Lampa aia conteaza! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucione_cip Posted June 29, 2009 Share Posted June 29, 2009 Am facut si eu schema cu 2n3055 acu 5 ani si pot sa spun ca sunt multumit merge si acum si a dus chefuri nu gluma. Schema dupa care am facut eu e asta:http://it.tinypic.com/r/27xnkv4/5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiptronic Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 Uite-l aici: http://www.niqro.3x.ro/100wt/aaf_clasic_100W.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucione_cip Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 Salut, Am si eu o intrebare in legatura cu acest amp. Acum merge pe douaboxe pe 4 ohmi, e stereo cu doua module finale si doua corectoare de ton,si vreau sa mai adaug doua boxe dar astfel voi avea 2 ohmi pe ramura, si ma gandesc sa dublez finali. E bine? Va duce cele 4 boxe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 degeaba dublezi finalii, ca tot curentul va trece tot prin condensatorul de iesire, care va trebui sa fie de foarte buna calitate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucione_cip Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 Deci va merge sau nu ?se va arde ceva in amp? Condensatori sunt de 3300 pe 63. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
remus68 Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 Conecteaza boxele in serie, pentru ca amplificatorul sa debiteze pe o impedanta de 8 ohmi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ionut100 Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 Si eu am realizat amplificatorul in varianta stereo(acum 10 ani daca nu o fi si mai mult) din almanahul tehnium 84 si chiar scoate 100 W pe o sarcina de 4 ohmi .Nu asi recomanda sarcini mai mici de 4 ohmi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
remus68 Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 La ce tensiune l-ai alimentat ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ionut100 Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 La tensiunea din schema (63V) se duce undeva pe la 100W,dar am marit tensiunea pana la 75V (si condesatorul de iesire l-am marit la 10 000)si acum sare de 100W pe 4ohmi.Statia functioneaza si in prezent,dupa atati ani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts