Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor auxiliar statie CB


MDshelll
 Share

Recommended Posts

Salut, am montat la statie o boxa veche de calculator cu care se auzea cat de cat bine semnalul receptionat. Dar am citit pe niste siteuri ca ar fi ceva difuzoare specializate pe redarea semnalelor de la statiile CB, nu-mi da si mie cineva o idee care ar fi alea?

Link to comment
Share on other sites

Din cate stiu eu...pentru transceiverele care au jack (cel putin de 3.5mm stiu) pentru iesire audio, sunt niste difuzoare ordinare intr-o cutie de plastic. Partea buna a lor e ca au o brida de fixare. Asta-i tot.

De exemplu, daca transceiverul are dif. intern, si tu bagi statia intr-un locas anume in bord de ex, nu o sa se mai auda. Atunci ai nevoie de astfel de difuzor.

vezi ca unele kituri hands-free pt masina aveau astfel de difuzoare.

 

The same Maryah....with alta palaraia.

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Difuzoarele sunt obisnuite, chiar proaste, nu au ce sa aiba aparte. E adevarat, intr-o oarecare masura difuzoarele care au o banda de frecvente ingusta sunt mai bune pt comunicatii deoarece redau mai atenuat diverse zgomote parazite, interferente, etc specifice receptiei radio in conditii proaste a caror frecventa este situata foarte sus sa jos in spectrul audio. Pentru comunicatii in CB ne intereseaza doar frecventele din spectrul vocal, adica peste 300Hz si sub 3kHz. Boxele pt muzica sunt facute pt a reda cat mai liniar un spectru mult mai larg de frecvente si de aceea nu sunt indicate neavand semnale utile in toata acea plaja.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines