Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
quadrall

Tv Shov stv5121

Recommended Posts

Va cer sfatul si ajutorul ptr. urmatoarea problema:mi-a fost adus un tv show stv5121 cu procesor ST92195, cadre tda8174A, sasiu(daca este corect) 40-MTV 21ST-L1W cel mai probabil de productie turceasca ,care in prima faza parea ca are probleme cu ,baleajul vertical. Am inlocuit tda8174A iar dupa 15-20sec de functionare aceiasi problema. Am decuplat pin10 al tda8174A de la alim. din sasiu si l-am alim.dintr-o sursa laborator cu U=25v,surpriza tv functioneaza normal.Pentru a verifica ce se petrece, pe tensiunea care alim. cadrele am pus un consumator (bec 24v)iar dupa 15-20sec de funct. U=0v Parerea mea in proportie de peste 90% ar fii ca problema este trf. de linii, numai ca din nou surpriza pe el nu exista nici un marcaj. De aceea v-as ruga sa ma ajutati cu o schema ptr. acest tv sau ce model de trf. de linii foloseste. Va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

minunea nu a durat mult :dupa inlocuirea trf.linii acesta a functionat bine pana azi cand aceeasi problema dunga pe orizontala dupa aprox. 15 min. de functionare.Daca este oprit cca 30 min. acesta funct. din nou tot cca. 15min. de aceasta data aceasta nu mai este problema cu U pin 7 trf linii aceasta fiind de 25V ,schimbat C-urile din cadre dar fara rezultat. Ar puteafii deflexia are R=10ohmi ?

Link to comment
Share on other sites

Daca este ST sa stii ca-i bun, astazi am avut si eu acel EVEREST si a avut aceeasi buba. I-am schimbat TDA8174A, conzii din jurul lui ( atentie la cel de 100 microfarazi ), i-am verificat tensiunile si dupa ce m-am convins ca-i treaba ok, l-am pornit. Merge perfect ( radiatorul ajunge cam la 30 grade ). :da

Link to comment
Share on other sites

Cum sa contina numai procesorul? :ras: Cum sa mearga un televizor fara o cale comuna, fara un sincroprocesor.....Uitati-va bine pe placa, si pe fata si pe spate, si sigur o sa vedeti o jungla probabil smd. :rade:

Da, buna poanta domnule maresmircea, imi amintesc babaciunile alea de philips K35 cu oscilatorul de linii inclus in modulul de alimentare si pornea fara modulul sincro cu dunga orizontala. Dar fara cale comuna inca nu s-au inventat tv-uri sa mearga ( inafara de monitoare ). Da vorba dumneavoastra, garantat trebuie sa aibe si circuitul jungle. ST92195 are functia numai de procesor. :ras:
Link to comment
Share on other sites

Cum sa contina numai procesorul? ...Uitati-va bine pe placa, si pe fata si pe spate, si sigur o sa vedeti o jungla:

Aici va contrazic categoric ! :aut: Unele au obiceiul sa paraseasca placa in week-end , dar revin intotdeauna :hamac in locul de unde au plecat.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines