Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
satelit

tv freedom 4037

Recommended Posts

Guest ninovc

salut! Va rog frumos daca ma poat ajuta cineva cu o schema pt Freedom model4037, defectul lui e la sunet... are un parait suparator pe aproape toate posturile... unori paraie intermitent alteori continuu... si mai tare si mai incet ... banuiesc ca e o problema pe calea de sunet... insa nu-mi dau seama ce ar putea fi dus... si ce trebuie sa inlocuiesc.Va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Guest ninovc

Am facut ce mi-ati recomandat... am scos modulul de FI ... am refacut toate lipiturile... desi, la o inspectie vizuala si cu ajutorul unei veioze cu lupa... nu am observat nici o lipitura deteriorata sau rece, dar totusi... pentru orice eventualitate am mai refacut odata lipiturile... acum brumul... paraitul s-a mai diminuat... pe unele posturi a disparut... iar pe cele mai importante gen protv antena 1 si altele... s-a diminuat semnificativ... insa alte posturi au ramas neschimbate, cu acel parait deranjant... si nu numai deranjant... dar enervant... cu fluctuatii de genul fasait in fundal apoi paraiala puternica la un volum foarte ridicat pentru un timp apoi iar fasaiala... si tot asa... Ma gandesc sa fac acelasi lucru si cu modulul tuner si cealalta placuta.. cu comenzile... dar as vrea totusi parerea cuiva mai avizat decat mine ... as vrea sa elimin complet acele paraituri daca este posibil... mentionez ca pe unele posturi am avut paraituri inca de cand mi-am instalat ca-tv... adica de prin 2000 .. televizorul avandu-l de prin 1996. La vremea respectiva cei de la ca-tv au zis ca ar trebui tras in banda televizorul... insa eu nu cred asa ceva.... oricum astept o parere mai avizata decat a mea...Va multumesc pentru ajutor. Cu stima.P.S. Ce am observat eu depanand diverse aparate .. si in special la televizoare.... diversele defecte apar in general ca urmare a degradarii condensatoarelor electrolitice... prin simpla inlociure a acelor condensatoare cu unele noi... am rezolvat cam 70% dintre defecte. Ma gandesc sa incerc si aici acelasi lucru, insa astept si parerea cuiva mai experimentat decat mine.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

daca te uiti acum pe aici, o rez. imediat; schimba tranzistorii aia care fac muting-ul...nu am schema in fata, dar vezi ca sunt fizic in diagonala opusa trafo linii, intr-un colt...vreo 2bc-uri si un bd...numai unul este def. dar inlocuieste-i pe toti trei ca sa fi sigur... :da

Link to comment
Share on other sites

Sasiele astea au avut probleme cu norma de sunet bistandard.De aceea pe unele programe apar acele bazaieli.Scoateti iarasi modulul de cale comuna si anulati norma de 6.5 (vedeti dupa schema) adica scoateti bobina de 6,5 si puneti strap si o sa mai vedeti un cond care un pin e legat in alta parte decat e trecut pe cablaj,il montati exact ca acolo.Dupa aceea il reglati bine pe 5,5 (daca e cazul) si daca aveti nevoie si de 6,5 montati un convertor de sunet.Succes.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines