Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

combina AIWA defecta


Recommended Posts

Am fost rugat de un prieten sa-i repar o combina audio AIWA NSX-5222 care nu functiona. Inca de la inceputul verificarilor am constatat ca trf. de alimentare este ars. Am studiat atent sasiul da pe acesta nu este marcata nici o tensiune si implict nu cunosc ce tensiuni debiteaza trafo. De aceea va rog pe cei care v-ati mai confruntat cu asfel de problema ,aveti schema,sau cunoasteti date despre aceasta combina sa ma ajutati sii pe mine. Va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

da este una dintre schemele trimise dar de valoarea U pe secundar nu este specificat nimic,singurul indiciu ar fii valoarea tensiunilor dupa C-urile de filtraj din puntea redresoare. Credeti ca ar trebui ca merg pe un +\- 25v pe apmlif.pow ?

Link to comment
Share on other sites

Da ,este vorba de una dintre cele cu C-urile din punte la 35V. Am sa incerc sa dimensionez trafo ptr. puterea tranzistoarelor finale deoarece cel original are o setiune a miezului de aprox. 7cm patrati si putin probabil ca asigura puterea necesara amplif. de putere. O sa revin cu rezultatele,va multumesc !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines