Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

aragaz bosch aprindere electronica fara oprire


radorim

Recommended Posts

buna ziua , am un aragaz bosch hsg 152 e eu cuaprindere electronica si capac de tabla .Acum da scinteie permanent asa ca l-am scos din priza si foosesc chibritul!Inauntru am localizat o cutie ce contine bobina si partea electronica...Stie cineva cum se poate remedia?Multumesc. Radorim

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Buna ziua. Verificati daca butonul de actionare al scinteii nu a ramas cumva blocat pe pozitia pornit (scoateti unul din firele care sint conectate la buton. Eu am intilnit la un aragaz Zanussi butonul imbicsit de ulei si praf. L-am deblocat si apoi a functionat)

Link to comment
Share on other sites

Buna ziua. Butonul de Zanussi l-am deblocat punind doua picaturi de detergent de vase acolo unde se apasa cu degetul pe el pentru actionare si apoi dupa ce s-a dizolvat mizeria am insistat cu un burete umezit cu apa. Am indepartat apoi umezeala cu o pompa de aer.Operatia am executat-o cu aragazul deconectat de la retea pentru a evita orice fel de neplaceri. Incercati si solutia aceasta (e una simpla si nu implica cine stie ce costuri), poate nici nu este nevoie sa deconectati vreun fir (in cazul in care butonul este capsulat).Parerea mea este ca aceste dispozitive sunt destul de robuste si in conditii normale de utilizare nu prea se defecteaza altceva.Bafta!P.S.:butonul aragazului dvs culiseaza sau este cumva intepenit?

Link to comment
Share on other sites

Sa clarificam:la acest aragaz, la invirtirea butonului unui ochi se da scinteie LA TOATE OCHIURILE dar de aprins se aprinde doar ala actionat!!, deci chestia cu detergentl cade pt.ca trebuie actionat in interior , ii ridici fata, aia cu ochiurile si intri pe la fire si conducte!Am facut treaba asta odata dar l-am inchis la loc cind am dat peste bobina(priceputiistiu..)Cind oi mai capata curaj si ceva timp am sa-l operez din nou-pina atunci poate mai apare vreun sfat mai aproape de tip si defect.Multumesc!!Butonul merge perfect doar scinteia e permanenta, cind e-n priza!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines