Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

solenoid portbagaj...

notchman

Recommended Posts

Salutare! Am un solenoid pentru porbagajul la masina , luat de pe alta masina , si s'a ars , acuma vreau sa'l rebobinez , dar spirele au fost imbibate bine in rasina , si nu pot fi scoase decat cu dalta , asa ca nu o sa stiu numarul de spire ..Intrebarea este urmatoarea:Cam cate spire ar trebui sa aiba?Date : lungime ~5cm , diam interior ~2cm..., bobinaj cu conductor ~0.8mmMultumesc anticipat..

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• notchman

4

• draku

2

• i0nutzb

1

• MishuL

1

Am gasit ceva pe net , care va poate fi de ajutor , pentru dimensiunile date, se bobineaza spire in 6 straturi ......adica spira langa spira pana se ajunge de la un cap la altul , si tot asa de ~6ori ....

nu cred ca se merita muncaacum 2 sapt eu am luat din targul vitan un solenoid pt inchidere centralizata/portbagaj cu 50.000 lei, asa ca....

Vezi tu eu sunt din Calarasi , asa ca Vitanul pica, iar pe la noi gasesti cu 300mii lei , asa ca din punctul meu de vedere se merita.......pentru ca sarma de bobinaj am .

Baga Nociule sarma la acelashi diam. cu originalul pana il umpli (spira langa spira, daca vrei sa fii mai catolic decat papa izoleaza shi straturile) shi sigur o sa mearga, ca lucreaza doar in impulsuri asha ca mare filozofie nu-i, ca asha shi demaroarele de 6V merg bine-mersi pe 12V, cum am eu la broasca (itzi mai aminteshti vwforum.ro? :twisted: ) shi la Trabi.