Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
lucaconstantin

philips color:banda mare negra dreapta , banda mica stanga

Recommended Posts

televizorul are sasiu ES1EAA.Am incercat tot in corectia EW. Ma gandesc la ferita bobinelor de deflectie. Sau ferita trafului de linii sau ferita trafului driver.Dar nu am cum sa le inlocuiesc.Deja am schimbat transformatorul de linii.

pai ce crezi ca poate sa aiba ferita trafului de linii? bobina pe care ai puso in serie cu deflexia e cu semnul intrebarii! De ce ai puso acolo? mai bine verifica condensatorul inseriat cu deflexia si scoate bobina aia de acolo.Dca era nevoie de ea,o punea fabrica.
Link to comment
Share on other sites

Verificati cu mare atentie eventualele contacte imperfecte, tranzistorul 7406 ,intreruperi pe traseul E-W (rezistente, condesatori ,bobine) Intrati si in service mod, si verificati daca se poate regla E-W.Am atasat si manualul service.De ce a-ti pus acea bobina seri cu deflexia?

Link to comment
Share on other sites

multumesc frumos pentru manual service,n-am reusit nici cu el sa il repar.am reusit insa sa mai ard 2 finale bu 2527 +2 tranzistoare din corectia ew respectiv7406.am schimbat si pe 7404 si tot aia:degeaba.nici pomeneala sa scot bobina serie cu bobina de deflectie care este pe schema notata cu 5401 si care era cu un strap peste ea respectiv 9402 din fabricatie pus:ca iar s-a ars finalul.in disperare am modificat valorile condensatoarelor din etajul final :degeaba.atentie:nu am trecut peste nici o protectie.imaginea pe ecran cind reusesc sa pornesc televizorul fara antena este albastra dar nu este curata si uniforma ci cu umbre. totusi daca ii pun cablu am imagine, si pe verticala este mai mare.poate imi dati vreo sugestie ca eu verificat c-am tot chiar am inlocuit o multime de condensatoare cu altele de aceasi valoare prin etajul final,degeaba.intrebati-ma ce nu am inlocuit si eu ma apuc sa inlocuiesc daca nu am facut-o inca si am sa va raspund.nu am umblat la surse.interesant ca atunci cind pornesc televizorul cu respectiva bobina serie,tensiunile scoase de etajul final sint ca pe schema,imaginea este mica pe orinzontala nesimetrica.daca incerc sa o maresc actioneaza protectia si trece in stendby.defapt trebuie sa il scot din priza si sa il pun iar ca sa porneasca de data asta apasind p+,chiar daca as incerca sa ma uit la el cu imagine mica nu pot pentru ca se incalzesc tranzistoarele 7405,7406,dioda6404 si ceva se arde. va rog poate stiti ce este defect.

Link to comment
Share on other sites

ca o gluma:la acest defect trebuie schimbata in primul rind surubelnita si apoi,daca defectul persista,si depanatorul...totusi,vorbind serios,apelati la un specialist,tv. philips nu se repara de catre oricine cu toate sfaturile posibile si cu toata bunavointa unora care se pricep

Link to comment
Share on other sites

Da, intradevar acest sasiu e foarte greu de reparat pentru un incepator.Chiar si pentru noi cei care va dam niste idei, si care nu avem la vedere televizorul defect, ne este foarte greu. Cu toata experienta pe care o avem , nu poti sa spui asa de la distanta, -du-te la piesa X, schimbo, si gata, televizorul merge.In cazul de fata, ca posibil defect ar putea fi bobina de deflexie(ceva spire in scurt), sau vreo bobina de pe traseul E-W.

Link to comment
Share on other sites

m-a intrebati daca mai investesc bani in philipsul asta. da ! spuneti-mi cum sa fac rost de bobine de deflectie noi,originale sau echivalente.citind pe forum la alti am aflat ca mai au si alti probleme cu sasiul asta .eu locuiesc in iasi sarariei 154,poate imi vinde cineva niste bobine de deflectie,cineva care are acest model de philips si il face de piese.apropo:alti colectioneaza timbre scumpe fara sa se uite la bani,si fac asta o viata intreaga.eu am microbul electronicii in singe.intrebare:cine s-a nascut invatat?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines