Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

philips color:banda mare negra dreapta , banda mica stanga


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

televizorul are sasiu ES1EAA.Am incercat tot in corectia EW. Ma gandesc la ferita bobinelor de deflectie. Sau ferita trafului de linii sau ferita trafului driver.Dar nu am cum sa le inlocuiesc.Deja am schimbat transformatorul de linii.

pai ce crezi ca poate sa aiba ferita trafului de linii? bobina pe care ai puso in serie cu deflexia e cu semnul intrebarii! De ce ai puso acolo? mai bine verifica condensatorul inseriat cu deflexia si scoate bobina aia de acolo.Dca era nevoie de ea,o punea fabrica.
Link spre comentariu

multumesc frumos pentru manual service,n-am reusit nici cu el sa il repar.am reusit insa sa mai ard 2 finale bu 2527 +2 tranzistoare din corectia ew respectiv7406.am schimbat si pe 7404 si tot aia:degeaba.nici pomeneala sa scot bobina serie cu bobina de deflectie care este pe schema notata cu 5401 si care era cu un strap peste ea respectiv 9402 din fabricatie pus:ca iar s-a ars finalul.in disperare am modificat valorile condensatoarelor din etajul final :degeaba.atentie:nu am trecut peste nici o protectie.imaginea pe ecran cind reusesc sa pornesc televizorul fara antena este albastra dar nu este curata si uniforma ci cu umbre. totusi daca ii pun cablu am imagine, si pe verticala este mai mare.poate imi dati vreo sugestie ca eu verificat c-am tot chiar am inlocuit o multime de condensatoare cu altele de aceasi valoare prin etajul final,degeaba.intrebati-ma ce nu am inlocuit si eu ma apuc sa inlocuiesc daca nu am facut-o inca si am sa va raspund.nu am umblat la surse.interesant ca atunci cind pornesc televizorul cu respectiva bobina serie,tensiunile scoase de etajul final sint ca pe schema,imaginea este mica pe orinzontala nesimetrica.daca incerc sa o maresc actioneaza protectia si trece in stendby.defapt trebuie sa il scot din priza si sa il pun iar ca sa porneasca de data asta apasind p+,chiar daca as incerca sa ma uit la el cu imagine mica nu pot pentru ca se incalzesc tranzistoarele 7405,7406,dioda6404 si ceva se arde. va rog poate stiti ce este defect.

Link spre comentariu

ca o gluma:la acest defect trebuie schimbata in primul rind surubelnita si apoi,daca defectul persista,si depanatorul...totusi,vorbind serios,apelati la un specialist,tv. philips nu se repara de catre oricine cu toate sfaturile posibile si cu toata bunavointa unora care se pricep

Link spre comentariu

Da, intradevar acest sasiu e foarte greu de reparat pentru un incepator.Chiar si pentru noi cei care va dam niste idei, si care nu avem la vedere televizorul defect, ne este foarte greu. Cu toata experienta pe care o avem , nu poti sa spui asa de la distanta, -du-te la piesa X, schimbo, si gata, televizorul merge.In cazul de fata, ca posibil defect ar putea fi bobina de deflexie(ceva spire in scurt), sau vreo bobina de pe traseul E-W.

Link spre comentariu

m-a intrebati daca mai investesc bani in philipsul asta. da ! spuneti-mi cum sa fac rost de bobine de deflectie noi,originale sau echivalente.citind pe forum la alti am aflat ca mai au si alti probleme cu sasiul asta .eu locuiesc in iasi sarariei 154,poate imi vinde cineva niste bobine de deflectie,cineva care are acest model de philips si il face de piese.apropo:alti colectioneaza timbre scumpe fara sa se uite la bani,si fac asta o viata intreaga.eu am microbul electronicii in singe.intrebare:cine s-a nascut invatat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări