Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

SISTEM GENIUS 5.1 5000


Guest fred

Recommended Posts

buna ziua . st nou pe forum . am si eu o intrebare : am un sistem genius 5.1- 5000 si zilele trecute am descoperit ca boxa fata stanga[ front left] se aude mai incet[se aude dar ceva mai incet].am dat testul placii de sunet .care ar fi problema?ce este de facut?specific ca pe tv se aude egal la volum.Placa de sunet e integrata SOUNDMAX .ma bate gandul sa pun amandoua fata pe canalul dreapta . ce s-ar putea intampla?.as dori un sfat bun multumesc anticipat

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

In primul rand balansurile sunt date la jumatate?Placa de sunet, este 5.1? Semanlul la sistem cum ajunge, 5.1 sau stereo?Ia inverseaza RCA-urile de intrare, si vezi tot acelasi canal se aude incet, sau se aude in alta boxa mai incet?

Link to comment
Share on other sites

balansurile st la jumatate,la schimbare rca intre ele e la fel semnalul ,adica aceeasi boxa se aude incet,semnalul e 5.1.placa de sunet e SOUNDMAX integrata. am observat ca atunci cand prin sistem scot semnalul audio din tv si dvd prin cablu rca [ mufele alb si rosu] se aude la fel prin toate 5 boxe 2 spate +2 fata +centralul]. vreo idee de ce prin pc se aude stanga fata mai incet?

Link to comment
Share on other sites

Guest GABYGABYYBAGYBAG

poi inseamna ca e mufa de vina ia si tu un cablu cu 1 jack si 2 rca cre le conectezi intre pc si sistem :)

Link to comment
Share on other sites

pai asa am cablurile 3 cabluri :jack[intrare pc]+ Rca[intrare sistem]. 1 cablu pt boxe spate 1 cablu boxe fata , 1 cablu pt central.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

poi inseamna ca e mufa de vina ia si tu un cablu cu 1 jack si 2 rca cre le conectezi intre pc si sistem :)

nu mai sfatui omul degeaba ,ca oricum nu spui nimic bine

si in primul rand la un sistem 5.1 trebuie 3 cabluri echipate cu rca-uri si jack stereo nu unul singur cum zici tu

 

stefan_ro a modificat acest mesaj.

Link to comment
Share on other sites

pai schimba cablul de pe front cu cel de pe rear spre exemplu, atat capetele de la pc cat si RCA-urile de la sistem, respectand rosu si alb asa cum era si cu celalalt cablu. Daca tot boxa aia se aude mai incet poate fi din pc sau din sistem, dar sigur nu de la cablu.Daca se aude aceeasi boxa incet, inversezi la intrare in sistem cele 2 mufe RCA de pe intrarea front intre ele. Daca se aude aceeasi boxa incet problema este din amplificarea din sistemul 5.1Daca se aude cealalta boxa de pe front mai incet inseamna ca acel canal de la placa de sunet "scoate" mai putin ... verifici balansul din player si din aplicatia de la placa de baza, sau controlul din windows.

Link to comment
Share on other sites

Ori am inteles eu gresit, ori ceva nu se leaga. Daca era ceva de sistem, amplif, difuzor, cablu....atunci, teoretic, nu ar mai fi trebuit sa:

specific ca pe tv se aude egal la volum

.La tv cum e legat? cu aceleasi cabluri cu care e legat si la calculator? ai incercat sa pui niste casti sau boxe stereo pe calculator? daca da, pe alea se aude egal? Posibil ca placa de sunet sa aiba auto-sensing, dar poti sa o fortezi sa dea sunet pe 6 canale chiar daca ai doar o pereche de casti. Ideea e ca daca pe tv se aude ok si normal, problema ar fi din comp....dar daca sistemul pus pe tv se aude normal iar compul pe alte boxe da semnal egal.....te-ai ales cu un mister :dans:
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

nightmares993 are dreptate, am patit o groaza din simptomele discutate pe aici ce au legatura cu sistemul asta, ce vreti mai mult, daca mie mi-a crapat integratu` care are rol de selector de canale in momentul cand am stins calculatorul. Atunci din cate retin se auzea un pocanit tare in boxe. Nu stiu ce integratele lui peste sunt alea dar ii foarte sensibil si se duce dracu` tot.Eu nu mai am absolut nici-un integrat pe partea de preamplificare, placa de sunet imi face tot si evident softul acesteia. Asta ca sa nu mai zic ca traful imi sta incins si cand nu aplic nici-un semnal nimic, noaptea sting prelungitorul ca mai iau foc dracu`

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines