Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator AKAI AM-U55


Postări Recomandate

Am cumparat aces amplificator (AKAI model AM-U55)defect cu suma de 50 RON As vrea schema interna a circuitului integrat STK 2155 pt a inlocui tranzistorii finali ,am aflat ca se poate inlocui cu STK2145daca da de unde pot cumpara un integrat. Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu detalii pt a pune in functiune acest amplificator fara ai monta un KIT ;Inca ceva inaintea STK-ului mai este un circuit integ THK13042C2-3 iar radiatorul pe care este montat STK2155 are de la baza o conducta care trece prin aripioarele de racire unindule un circuit inchis ;VA MULTUMESC!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

E simplu s? înlocuie?ti trz interni ?i superdioda din STK. Chiar dac? etajul final intern e cvasicomplementar cu trz npn, po?i s? pui cu încredere trz Darlington, TIP142/147 sau BDW83/84C (oricare c? sînt echivalente). Numai s? nu treac? tensiunea de alimentare de +/-45V. R* se adaug? în paralel cu una din diode ca s? scazi tensiunile b-e la trz finali, R** se adaug? în serie cu diodele ca s? cre?ti tensiunile b-e la trz finali.Toate piesele se pot monta pe radiator ?i g?urile din plac? ale pinilor fostului STK.Cel din fa?? e STK3042. E ptr atac, vezi c? de regul? se arde ?i el odat? cu cel de putere.

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

E suficient să pui cîte o pereche de trz Darlington pe fiecare canal direct pe radiator şi un cîrnat din trei diode 1N4003...4007 între baze ca superdiodă. BDW83/84C sau TIP142/147 dacă tensiunea de alimentare e de maxim +/-45V, că ăştia se găsesc uşor. Atenţie la făcături. Dacă tensiunea e mai mare, atunci trebuie căutaţi alţii mai scumpi sau simulaţi cu trz bipolari gen MJ15030/15031, 2SA1943/2SC5200 sau asemănători pe o plăcuţă de test.

Un subiect asemănător aici: http://www.elforum.info/topic/24463-amplificator-brandt-electromique-a6021-cu-finali-arsi/

Diseară cînd ajung acasă am să reataşez schema cu înlocuirea 2155.

Link spre comentariu

Recomand darlington facut din tranzistori separati, este mult mai rezistent decit rahaturile de darlingtoane din comert (nu ca ar fi clone), ci ca sint execrabili in audio.

 

Va spun din proprie experienta cu toate genurile de BDW-uri BDX-uri si alte "minunatii".

Link spre comentariu

Am avut luati inainte de 89, cind nu existau clone, singurii care au fost cei mai OK au fost BDX66-67 cu terminatia B, de la Philips in capsula TO3.

 

S-ar putea sa mai gasesc vreunul prin debara, daca rascolesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări