Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

O schema f.simpla de VU-Metre analogice


Tarabostes

Recommended Posts

Salutare colegi forumisti.Dupa cum spune si titlul as dori daca se poate o schema f.simpla de vu-metre analogice.Inainte de a posta am cautat pe aici dar cea mai simpla schema era cu un tranzistor si componentele aferented.Eu as dori ceva cat mai simplu cu ceva rezistente si cateva diode care cred ca se vor pune la instrument.Rezistenta interna a celor doua vu-metre este de 1247ohm si 1256ohm.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Multumesc mely17,cred ca o voi face pe aceasta dar nu stiu de cat e rezistorul de la intrare si condensatorul polarizat montat paralel cu instrumentul.

Spune mai intii ce sursa de semnal vei aplica la intrarea VU-metrului.
Link to comment
Share on other sites

Nu e nici o problema ! La incercari vei incepe cu semireglabilul dat spre rezistenta maxima si vei regla in asa fel ca atunci cind amplificatorul elibereaza maximul de putere fara distorsiuni (deci NU puterea maxima eliberata) VU-metrele sa indice "0db".

Link to comment
Share on other sites

Tinind cont ca aplici semnal de la iesirea de difuzor nu prea conteaza. Diodele cu germaniu (seria EFD, seria OA) au o cadere de tensiune de aproximativ 0,25V iar cele cu siliciu de aproximativ 0,6V. Eventual pune ceva diode in comutatie (1N4148); daca nu, poti pune linistit chiar 1N-uri.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines